Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Rådyrbonanza – JaktAsle Bloggen

Rådyrbonanza

Ny tur idag, 6 grader, delvis overskyet, noe ustabil vind.

Det var full fart rett ut av startblokka idag. Slapp direkt ut av bilen på en viltåker, som også er leirduebane. Mye knuste duer, noen hele, mye haglekopper. Vel tilbake til saken, går vel fem minutter för Albin har funnet hvor rådyr har tatt vegen og det er full fart.

Avgårde tok det men ikke ille, og over en kraftlinje, over en vei, snur tilbake over vei og kraftlinje. Håpet stiger og det er bra retning. Da blir det problem og etterhvert tap!!! En dröy halvtime tok det. Albin fölger sporet sitt fint på returen, men da han er ca 150 meter unna hörer jeg han bjeffer litt. hmm bruker ikke gjöre det på returen, men han avviker fra returen og det er full los og närme. Spennende men det går nesten samme vei som forrige los.

Bestemmer meg for å flytt meg litt närmere. Og da skremmer jeg midt i alt et rådyr som jumper avgårde. Ikke losdyret da Albin er nesten 600 meter unna. Finner en fin post der losen har gått over. Albin er etterhvert tilbake fra los nr 2. Knappe 100 meter unna begynner han å bjeffe igjen. Han kommer forbi på godfot, sikkert det jeg skremte. Etter et par minutter er det nytt uttak og jeg står ganske så perfekt.

Tre minutter og ser da geit og killing komme raskt spaserende. Mye skog og jeg håper de skal komme närmere. Flytter meg örlite for å se bedre, da blir det et lite stöttesteg og geita setter öya i meg. Står og stirrer på hverandre litt för den tripper videre. Ingen mulighet for skudd, men når Albin kommer etter noen strakser er smilet likevel stort.

Går en runde baköver og jeg håper fortsatt. Sitter fint og tror ikke geita skjönte at det var fare. Etter 10-12 minutter kommer de fra andre siden. Lett gående ut over stien, snuser i bakken der jeg gikk. Börsa i posisjon, ca 50 meter og for langt for hagla. PANG! Begge dyr skvetter til står still et sekund för de spretter avgårde. BOM!?!

Albin kommer straks etter, ser litt skjevt på meg för han fortsetter. Rett frem en 600 meter för det turer rundt. Jeg sjekker skuddsted og finner noe få hårstrå. Söker rundt uten å se noe mer enn disse få hårene. Fölger Albin sin rute på Astron uten at jeg ser noe.

Albin holder på en halvtime för det er tap. Får bånd på og retur til skuddplassen. Söker rundt, men vi finner ikke noe. Konkluderer derfor med en håplös bom… Blir et testskudd på vei hjem, og går noe höyt. Hmm må testes närmere, er jo skutt inn men får jo litt juling i löpet av jaktdagene.

Albin får fulle poeng idag, tett los og når han kommer närme igjen blir det nye uttak. Fantastisk å höre på. Tre loser idag (30,45 og 45) kanskje litt korte, men tror beina var såre etter gårsdagen. Sa jeg at han var fantastisk??? 🙂 Bilde av de kuleste 15 minuttene på jakt i år, som ble etterfulgt av årets nedtur… Jeg sto ca midt i bilde mellom halvbuen og der den gule stopper..

Totalt ble det 21 km på Albin i dag. Sjekket snittfarten på de 15 minutter og den var 8. Rådyra hadde det imidlertid ikke travelt. I kveld er det såre såre poter. Smurt inn et par ganger og han får mat, vann og hvile. Nå blir det restitusjon til helgen…

En kommentar til «Rådyrbonanza»

Det er stengt for kommentarer.