Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dot – JaktAsle Bloggen

Dot

Overskyet vindstille og 5-6 grader.

Fikk med ekstra skytt, og en på oppläring. Ble en flott start med visuell kontakt med rådyr på tenkt slippsted. Get med tre kid sto midt ute på åkern, kanskje 150 meter unna. Posten satt veldig bra og Albin ble sluppet lös. Tok litt tid för han fant sporene, men da ble det opptak. Dessverre en kort los på 5 minutter för de svömte over en 10-12 meter bred kanal. Hmmm kiipt men sånn er det, Albin kommer tilbake i sporene og vi er tilbake på start 15 minutter etter opptak.

Bestemmer å gå igjennom såten likevel, selv om man ikke tror det finnes flere rådyr der. Uansett tar det litt tid för Álbin har sökt igjennom gamle rådyrspor. Da rett på harefot, og surrer litt rundt med den. DA blir det uttak, og da snakker vi uttak. Albin mister pusten, og föler meg litt utilpass med Mausern i hånd. Straks smeller det imidlertid, yes…. litt tid går för et skudd til???? Heldigvis mottas samtal om at haren ligger. Jeg har vel aldri värt så glad for at noen andre har skutt et dyr…

Kommer til plassen og der er skytt og Albin samlet rundt haren (felthare). Skytten må en snartur å insiminere en ku, men kommer tilbake. Da har jeg tatt ut av haren, og Albin har smasket i seg litt lunger og lever. Bilde ble knipset, mens skytten var borte men men…

Bilde av losene. Rådyr til venstre. Uttak haren til höyre ved krysset, og dott i rosa ringen (ca 345 meter fra uttak!)

 
Ble en tur til annet sted også. Albin virket litt utafor en bra stund, trangt sök og forsikrig fremferd. Det ble ikke noe action, var et eller annet som luktet, og litt lyd. Men ble ikke noe.
 
5+9 km idag. Tassene er fine og formen bra. Og jeg er superhappy, tror kanskje ikke Albin bryr seg like mye. Lukta og dro litt i haren, var ikke aggressiv i det hele tatt. Syntes ikke noe om å bli festet til et tre mens jeg tok ut av haren, men gikk ok. 

4 kommentarer til «Dot»

  1. har ikkje du kombi da….? eg trudde ikkje feltharen skifta farge om vinteren, men tok vist feil… mvh jaktboss.
    ps. eg fant våpenkortet, så nå ordner alt seg…

Det er stengt for kommentarer.