Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vårbukk forsøk nr 2 – JaktAsle Bloggen

Vårbukk forsøk nr 2

Det ble et nytt forsøk på vårbukk idag, opp før kl 03. Nesten vindstille 2ms fra nord nordøst og 14 grader.

Litt sniking på vei mot tenkt postering, først gjennom litt nyrydda småskog og deretter langs vandringsled. På vegen var det to storfugl som tok av. Plutselig var jeg fremme med planlagt åker, første gangen der derfor litt bums på. Fant en ok plass og satt med fin oversikt. Myggen har tydeligvis våknet for alvor og heldigvis var det kikkert og ikke myggmiddel som var igjen i bilen.

Ikke lenge før jeg plutselig ser noe bevegelser helt på andre siden av åkern. Hva er det da??? Rådyr men uten noe andre utvektster på hode enn ører. Derfor forsiktig frem med kamera. Rådyret fulgte åkerkanten og jeg knipset litt på veien (og forbannet kamera som kommer med feilmelding etter hvert bilde). På ca 50-60 meter skjønner rådyret at det er noen som ser det, og trolig også hører lyden fra kamera.

Hun stopper og ser lenge, snur seg og går unna. Ikke noe stress. Blir sittende en drøy time til, i håp om at det kommer en bukk i sporene. Det gjør det ikke og derfor tilbake til bilen. På kjøreturen til nytt sted ser jeg et rådyr ute på en åker. Står sånn til at jeg ikke vil forsøke og ser heller ikke hva det er for sort.
Neste sted er det helt stille, kun noe ender som flyger. Gir delvis opp, men tar en «omvei» tilbake til bilen. Da plutselig jumper et rådyr avsted. Opp med børsa, men det er en geit. Stor fin og mye mer sommerpels enn den jeg fikk bilde på.
Tre rådyr sett blir resultatet av denne tidelige morgen. Fantastisk å være ute på den tiden, kun naturlyder og fine skyer.

En kommentar til «Vårbukk forsøk nr 2»

Det er stengt for kommentarer.