Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakthelg hos Jaktboss – JaktAsle Bloggen

Jakthelg hos Jaktboss

Ble en helg i Jaktboss sitt terreng denne helga.

Dag 1 ble det tur med en gammel side by side, og lomma full med gammel Raufoss papp patroner. Med utgangspunkt i det området hvor jaktpresset siste ti år har vært særdeles lavt, ble det puls i motbakken opp. Trostene var aktive, men holdt seg utenfor skuddhold.

Motbakken krevde sitt og det ble korte intervall mellom pausene. En god jakttaktikk da det landet en nøtteskrike på skuddhold. Litt ureint men PANG! og fuglen falt død. Fornøyd festes den i beltet vha en gummihanske.

Fortsetter femti meter før jeg hører det går i løvet, står å venter og da kommer en due gående.. Pang! og dua går ikke lenger. Ny fugl i belte, og da kan man nyte utsikten med smil om munnen.

Veien ned er bratt men mye eiketrær, og der blir det en ny nøtteskrike i belte.

Denne var midt i frokosten, en nøtt i nebbet og to i halsen – alle like hele.

I bunn ligger en skikkelig brunstgrop,

ikke luktsatt enda i år men der blir det nok hjorte spa snart. Flott område med lite tjern i lite besøkt natur.

En ny ås bli besøkt, hvor en storfugl letter men flyr i ly av trær og rett mot sola. Turen avsluttes derfor i rett tid for lunsj. Og til middag blir det nøtteskriker, due og kantarell på spagetti. Mums!

Dag to var det hjortejakt forsøk, men ikke en hjort i drevene. Lite annet også, men så en orrhøne, noe duer og mye trost.

Emil skjøt en råbukk i helga også, som krevde et ettersøk og avslutning med hagle. Ung bukk som hadde potensiale. Gratulere med den og mulighet for en Emil er tilstede.