Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Älgjakta 2014 – dag 1 – JaktAsle Bloggen

Älgjakta 2014 – dag 1

da var det klart for elgjakt. 8 grader overskyet og nesten vindstille.

Oppmöte og en overraskelse kommer når vi postene skal avvente at hundene finner noe för vi skal ut på post. Pussighet som jeg ikke forstår enda, särlig siden vi dro ganske kjapt ut til allerede bestemte poster. Men men siden vi kom oss ut såpass fort ikke noe å mase med.
Seks hunder igang og mye som skjer da. Snart felles en kvige. Lite elg som står og det varsles også om elg min vei. Hörer den snart og ser ganske snart en pinntjur i elgjogg på 30-40 meter. Med to kviger, dobbelkalver og tjur med over 10 tagger på lista er det ingen vits å forsöke få den i sikte. En stor jämte kommer i spora.
Ny elg er på vei men den ser bare naboposten, en firetagger. Snart en annen hund som drar rett igjennom såten med trolig kvige. Svömmer over et lite tjern, lunsj på hundförer för ffortsettelse på andre siden. Denne blir etterhvert skutt i stå/ganglos av en passkytt, samme som skjöt förste elg.
Da slakting og noen drar ut og får skutt en kalv. Vekten på elgene var 156 og 174, den siste skikkelig feit. Kalven ble flådd når jeg dro hjem.
Jaktboss rapportere om flere elgobs men av feil type, Doris debuterte og fikk besökt naboterrenget. Interessen for elg synes å väre bra. Spennende å fölge fortsettelsen.