Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Rådyr og hare? – JaktAsle Bloggen

Rådyr og hare?

Endelig ut med Albin igjen, 4 grader, lette regndrypp og tilnærmet vindstille.

Tanken var en revansje på haren jeg skjøt bom på, men der sto en tømmerbil og lasta opp i veien. Ble derfor til et anerkjent hareterreng (nå også vitsvans) kalt Valpen. Albin var ivrig og stakk iveg. Snart noe lyd, men tydelig feil vei, tilbake i samme spor og mer lyd. Gikk unna langs vannet og jeg mistenkte vitsvans eller elg. Derfor forsøk på å avskjære Albin.

Kom først til veien, og Albin rotet litt omkring. Tydligvis kun nattspor han gikk på. Fikk se han også, i bra fart og noe lyd. Straks deretter ble det uttak i et granholt, og av lyden tenkte jeg hare. Jeg sto i et veikryss og bra. Det ville ikke dit men tok turen inn i skogen, sjekket etterhvert overgang på en liten vei og der tydelige rådyrspor. Geit og kalv.

Fin fin los var det og ville ikke over større veier, så kommer nok å leve lenge på Öja! Etterhvert mistet Albin sporet, eller ga opp. Kom ihvertfall på retur i samme spor. Ventet han inn, men da avviker han plutselig og tar over en vei. Elg tenker jeg og tar bilen.

Ingen spor i veien og derfor ikke kløvvilt. Våt veibane ville avslørt rådyrspor. Snurrer litt og langs veier, ca 300 meter unna. Bra lyd i Albin også. Snart lenge langs vei før han snur. Tap! Snart avhoppet funnet og nesten uttakslyd igjen. Ikke lenge før nytt stopp. Han finner tilbake på veien og kommer på retur. Kobler og drar hjem. Beina holder uansett ikke stort mer.

Dagens Garmin viser 12 km på Albin. Rådyrlos 30 min og hare 25 min.

NB! Rådyrgeita fra forrige uke ble lagt i frysern, vekta viste 14 kg så den var ikke gammel.
NB2! Mange hagel i en haglepatron, og enda mer i tre….