Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Nest siste… – JaktAsle Bloggen

Nest siste…

.. jaken med Albin for sesongen. 2-3 grader, overskyet noe nedbör og vind.

Ble tur til sted lengst ut i terrenget, dvs over 15 km kjöring som start på dagen med en jaktsugen Albin i bagasjen på isveier. Tidelig lyst og kvart på åtte var det allerede helt dag.

Ikke lenge för Albin får noe i nesa og begynner å gi lyd. Etter en time begynner jeg å miste troa, og Albin tar en stor halvsirkel. Hmm blir det ikke noe av?? DA blir det lyd, men litt langt unna og feil vind til at jeg hörer skikkelig. Det drar enda lengre ut.

Etter ca 20 minutter er han hörbar på en höyde, og straks etterpå riktig uttakslyd. Yess det er herlig, og synes jeg står bra (på rosa 1). Höres godt og jeg synes det er närme, men kommer ingen hare. Titter etterhvert på Garmin og ser at losen er gode 400 meter unna, men vinden er bedre og bedre, dermed også lyden.

Tar over veien vi kom på og rett avgårde. Er det rev eller mårdhund som skal til steinene og krype inn?? Tap langt ute og derfor går jeg til overgangen. Der er det ingen snö og dermed lite sportegn.

Losen synes å svinge og jeg finner ny plass (rosa 2). Spenningen er bra når losen närmer seg, men Albin har dålig fremdrift. Er på 130 meter når han får tap og etterhvert gir opp og tar retur. Drar til stedet for tap. I et plantefelt med mye snö. Litt blod i Albin sine spor, men ingen andre spor identifiseres. Leter ikke så mye heller, var nok en hare. Tok nesten to timer fra uttak til han gav seg. Han står på nå…. husse sliter fortsatt med harepostering.

Dagens Garmin, los i gult…

I kveld er han sliten og sår på beina. Men ikke halt. Har klippet klor nesten hver dag nå siste tiden (dvs får jo kun klippet maks to på frembeina om dagen og kanskje et par på ene bakbeine). Virker å ha gått inn hos Albin da jeg igår klippet alle fem klor på samme framlabb!!!

Nå just en stor bit vildsvin i ovnen på 85 grader. I morgen er det festmat!!!!