Siste forsøk

Ja idag tror jeg det var årets siste forsøk på vårbock. Det er slitsomt å stå opp kl 3, selv om det er lyst og fint vær. Leser tydligvis vinden feil også for tiden, derfor to «bommer» ifht pass idag. Vinden lå feil når jeg nærmet meg.

Derfor nytt pass, på antatt bra sted. Tror imidlertid jeg kom litt feil og ble sittende på dyrenes fineste inngang til jordet. Etterhvert endret vinden her også og ble derfor nytt sted.

Siste stedet er gammel kjent sted og snikjakt. To små jorder og deretter et stort. Intet på første to jorder, og bonden hadde ploget opp vel mye av det store. Men hva der, et rådyr…. Opp med kikkert og når fokuset justeres fremtreder en skikkelig høygravid geit. Her blir det forøkninger om ikke lenge, ikke sett så rundt rådyr noen gang. Da er det godt at kamera ble igjen i bilen på dette siste forsøket.

Etter å ha sett litt på geita og søkt med kikkert i nærområde etter eventuell fjorårskid, flytter jeg videre. Vinden er perfekt så geita hadde ingen aning om at hun ble observert på fin skytavstand. Setter meg på fin plass og spaner, intet å se. Etterhvert to harer, den ene blir plutselig redd og stikker – trolig pga ny hare kommer. De ser ut til å diskutere muligheter for forøkning, men action uteblir.

Nå er det å vente til 20.august før Albin slippes løs, og deretter 1.september nå Öjas store harebestand skal beskattes!!!!!