Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Sjøfågel – JaktAsle Bloggen

Sjøfågel

Ved innkjøp av kano var jo tanken å teste ut litt sjøfågel jakt. Idag var det dags, og opp før sola. Ut til havet og i med hagle. Deilig stillhet før alle har stått opp.

Fikk snart se noe ender, men de tok avgårde før jeg var særlig nærme. Litt senere lettet en til fra viken. Da kjente jeg på følelsen av å sitte i kano og svinge haglebørsa, ikke helt lett. Ble litt padling og nesten følelse av å svømme med gjedder. Hørte det gakket mye inne i en vik, men måtte padle en omvei. Ikke noe å se på hele omveien, men når jeg nærmet meg var det mye gakk gakk igjen.

Forsiktig fremover, og snart ser jeg en and som svømmer. Litt langt unna, men snart letter alle. Sikkert 20-talls ender, og noen mener jeg på skuddhold. Svingen er for dårlig og blir bom. Nye ender kom ut av sivet og svømmer urolig. Forsøker komme nærmere, men de tar til vingene før jeg er på skuddhold.
Inn i sivet og venter, blir lei av det og drar kanoen på land. Tenker forsøke samme sted kveld eller morgen. Da kommer en gjeng ender over, svinger og inn for landing. Just før jeg synes de er på skuddhold oppdager de meg og avbryter innflygningen. Må gjemme meg litt kanskje….

Vel nytt forsøk følger, nå er kanoen på plass og kamonett blir med neste gang. Var faktisk noe duer som fløy nesten samme sted også – kombijakt!!!!