Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Älgjakt – JaktAsle Bloggen

Älgjakt

Klart for förste älgjakt dag i Finland. Startet litt dårlig med å bomme med en time på oppmöte, slapp derfor en times introprat. 
Hunder og pass ut og igang. Ikke lenge för stålos i «min» såt. Drevkaren melder at geväret hans ligger i bilen, og snart vil gå innpå. Tar tid og det snurrer litt, kommer närmere mitt hold også. Dårlig tro på posten da jeg har en ganske trafikert vei bak ryggen. Etter dröye timen smeller to skudd og kalv ligger. Bra hundjobb og drevkaren hadde hentet gevär og skjöt på ca 7 meter, med kua mellom!!
Kalven ut av skogen på Canadapulka..

Deretter litt mye tid til annet enn jakt, men etterhvert blir det ut til ny såt. Der er det stålos på trolig ku med dobbelkalv, mulig flere dyr. Ekvipasje ku og to kalver går forbi en post tett i tett. Intet skudd og etter en stund blir det ny såt som omringes. Fersk jeger får mulighet til å gå på losen. Tar tid og når man verken hörer los eller fremdrift blir det tråkigt.

Etterhvert snakkes det om en tjur! hmmm hvor er ku og kalver… Rapporteres en 8 takker. Plutselig er det näre meg, det knaker og der kommer tjuren på ca 30 meter. Stopper på vegen og glor för den fortsetter, ikke gamle elgen tror jeg og 8 takker ser ca rett ut. Stopper hunden, en svär gråhund og dagen er slutt.

Blitt en kvig, en kalv og en liten tjur også. To dyr felt i stålos og to andre med hund etter seg. Bra elgjaktstart med mye elg. Ti takker observert og mye kalver. Bra skyting, tre falt på plass mens siste ble truffet litt lavt og en drevgubbe avsluttet. Vekt uten ström derfor ingen vekter. Kalvene tippet til rundt 80, noe jeg synes var litt höyt men mine vekttips bruker sjelden treffe. Kvige og tjur fine dyr, tipper 175 på tjuren.

Dagens felte tjur.