Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Easyhunt jakta – JaktAsle Bloggen

Easyhunt jakta

Helgen er som korte tekster og bilder viser tilbragt i godt lag med fine opplevelser. Tredje året som jeg har gleden av å bli med en variert gjeng jegere, iår også to fra Italia.

Startet iår med leirduer, heldigvis lag på tre. Skyte så mange som mulig på 1 minutt, beste laget plukket 25 og med det også rekorden på Beckershov. Moro å se dem som kan, mens min tildels rustige brukshagle fikk litt kommentarer. Ble ikke bedre av en haglepatron som ikke funket, men smalt gjorde det.

Andjakten på disse stedene er voldsomt mye bedre enn jeg er vant med. Mye ender i luften og mye skudd. 317 skudd totalt på 17 mann! Jeg skjöt totalt 13 skudd og fikk kun ned to ender. Siste dammen var de nok for höyt for stålhagel. Men de jeg fikk var fine ender.

Bastu med en snarlig dukkert, öl og mye historier som fortsatt over herlig middag hvor rådyr var hovedrett. Natta……

Ikke verste stedet å våkne her…

Etter god frokost tid for klövvilt! Pass for dagens trekkes, reglene gjennomgås. Rev, rådyr, vildsvin (ikke kultingförande), dov (en etterhvert to helskovler inkl) og kronkalv lov. Elg böter minst 20000 og resten av året i oppvasken på gården:)

Syntes dagens förste pass var plassert litt merkelig når jeg så kartet, men der tok jeg grundig feil. Pass 89 oppfylte nesten min beste jaktdröm, gruppe med vildsvin på pass.

Ganske snart etter start hörer jeg det kommer noe. Og der en stor svart gris! som jeg tenker er sugge og avventer små. Den svarte forsvinner uten at de kommer, ahhh feil bedömning. Men nå hund med los min vei, og snart en rödgris med en svart labrador nesten hengende på. Våger ikke skyte. Historien gjentar seg snart, nå med to hunder tett på en rödgris. Melder frustrert over radion….

Litt senere kommer det info på radion om ny hund og gris på vei. Der kommer grisen stopper, PANG!!! Borte er den jeg lader om og er klar. Snart kommer en diger hund og den stopper på skuddplassen. Jeg går bort og konstaterer at grisen er död!!! Godt!

Snart nye klöver samme rute og ny rödgris. Jeg singer med når den kommer i lett jogg, trykker av når det kjennes perfekt… klikk???????? «Hva faen…..» Grisen hopper i sjöen mens jeg spörrende ser på patronen. Merke etter tennstiften, men ikke nok altså.. Satt tennhatten for dypt????

Alt i alt et supert pass, hvor jeg burde ha skutt den förste svarte og uten funksjonsfeil fått den siste röde. Skuddet satt perfekt mitt i bogen.

Etter såten på 340 hektar ligger ni dyr, to ettersök er også startet. Deilig lunsj nytes.

Ny såt og nå typisk dovpass, ved veg og store gressenger. Ikke helt troa her heller på «feil» side av vegen. Snart ligger en helskovel men det frigis en til. Der kommer en dovhind i full fart og en kalv, hmmm får ikke avgårde skuddet. Snart elgku og kalv rett på pass, en bil stopper nesten på veien for å se og jeg knipser litt bilder.

Og så ny dovhind med kalv i full fart over åkern…. men heller ikke nå skudd. Reagerer ikke på litt tilrop heller. Masse dov er sett i såten, fler dessverre uten kulfång. Godt man snart skal få litt proff læring i skytte.

Dagens siste såt, og her er det også action. Hunder som loser mot meg, synes det låter som gris og tunge skritt. Men når en elgku stikker hode fram er det nok «elgsnakk» som i mitt hode er blitt grislyd. Ku og kalv fint på 30 meter. Det er gris på beina og opptak nærme meg, ser ingen men hörer det er noe som går uten å se hva. Imidlertid ble en 12-14 tagger elg sett.

Det avbrytes for dagen og dessverre er min reise til fergen fra Stockholm så lang at jeg har dårlig tid. Raskt inn i bilen med greiene, en rask runde med håndtrykk og adjö.

Totalt resultat ble 60-70 ender. 8 dov, to rådyr og fire griser.

Takk til Easyhunt og Beckershov Herrgård for en herlig helg!