Vårbukk filmingen

Ny kveldstur etter råbukken i går. Varme dager nå, og myggen har virkelig kommet i gang. Kom meg ut til tenkt sted via ny rute, hvor jeg fant en veldig rådyrgrop. Fonøyd  og syntes jeg satt bra i kanten av jordet. Vinden er utfordrende om dagen og snart var den meget dårlig. Lokale variasjoner.

Bestemmer meg for en liten sniking til åkeren ovenfor, der jeg har vært før. Nesten fremme ser jeg rådyr på åkeren. En geit og den har hørt noe, og har full fokus på meg. Blir skikkelig sniking og etter hvert litt film halvveis til plassen. Filmer med dårlig støtte når hjernen registrerer et rådyr til!! Bukk men ser straks at den nok er for stor. Blir litt sikting før jeg innser at kameraet blir «våpenet» og filming av vårbukk er dagens øvelse.

Sniker meg etter hvert til tenkt posisjon, der jeg ligger godt på magen oppover en forhøyning. Super skytestilling med perfekt stød. Kamera har også en fin plass og jeg filmer litt. Da legger først geita og deretter bukken seg ned i gresset!!!

Her er filmen fra bukken reiser  seg igjen og til den hopper inn i skogen igjen. Hele denne tiden har jeg trådkorset på han. Knappe hundre meter og som sagt kanonbra støtte. Kunne blitt en bra skuddscene på film! Vel forvaltningen er bestemt og den blir forhåpentligvis far om drøyt et år. Det som forundrer meg er at jeg ikke har sett småbukker, burde jo være en 3-4 små skytbare bukker for hver revirbukk?

Ser på filmen at den ikke er skikkelig 6-takker, men helt klart en bukk som skal spares slik jeg har forstått reglene om at store bukker. Alder er jo uviss, kan muligens være returbukk? Eventuelt er den på vei opp og da i hvert fall spare. Geita var vel et såkalt smaldjur, som forhåpentligvis settes i produksjon i år!!

2 kommentarer til «Vårbukk filmingen»

  1. heilt rekti å spare den… spare store og fine dyr a begge kjønn e oppskrifta for ein sunn og stor stamme. Fortsetter du å spare sånne nokka år t, blir d fleir a di, å då kan du ta ein m go samvittighet…

  2. Om man skulle klare å skyte dem året dem går i retur så skulle det jo värt perfekt. Men ikke lett å kjenne dem så godt, med unntak av halvnosen.

Det er stengt for kommentarer.