Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 To seneste forsøk – JaktAsle Bloggen

To seneste forsøk

Det har blitt to turer til etter vår-bukken, uten tellende resultat. Mulig det ikke blir noe flere forsøk nå. Jakt både kvelden i går, og i dag tidlig medfører en litt sliten kropp. Og snart er det storbyen som gjelder igjen.

I går kveld åker lengre inne i skogen, men en trafikkert hyttevei går forbi. På plass ca halv ni i øst – nordøstlig vind. Sitter bra, men det er biler, folk på gåtur og en bil som stopper og slamrer med dører. Troen er ikke helt på topp. Det blir stille med trafikk etter hvert og vinden er bra.

Synes jeg ser noe, og må vel bruke medbragt kikkert også. OG der et rådyr som stirrer på meg, en geit er følelsen. Ansiktsmasken gjør at puten kommer ut øyehull og kikkerten dugger. Hode blir borte og man lurer om det kanskje kunne vært en liten bukk. Går noen minutter og saken avgjøres da en ganske tjukk geit kommer ut på åkeren. Får filmet henne på fint hold. Hun kommer over og når hun kommer til mine spor skjeller hun. Skjeller mye og svinser litt rundt der på åkeren. Ser også flere ganger mot meg uten å finne ut hva eksakt det er. Hun runder tilbake og ut av åkeren etter hvert. Da avslutter jeg økta.

Frisk og pigg våkner man litt over kl 3 neste morgen. «Kremplassen» er tenkt besøkt og vinden er god. Alt etter planen og midt på åkeren sitter en voksen hare når jeg kommer frem. To svaner holder stand midt ute på åkeren også, god lyd i dem. OG der bak dem et rådyr… ny geit!!! Kommer mot og på fint hold. Ser ikke gravid ut.

Litt senere kommer en elg jumpende ut av skogen. Ikke så stor med første øyekast, men har ganske så grov start på kommende gevir. Alder, tja umulig å si, ned på knærne når spiser men det gjør vel de uansett alder. Kunne jo hevde et åring, men litt drøyt, så satser på to – tre åring.

NB! Tror den forrige elgen jeg så på stedet er død. Eventuelt hans bror, da det ble påkjørt en elg på veien som går 4-500 meter bort.

NB2! Nå er bisamskallene bleket hvite og pelsen er garvet.

3 kommentarer til «To seneste forsøk»

  1. jøss, e geita gravid nå…? må vel være andre kullet i år d vel….? trudde at sia æljen der borte kalver i midten a april, kalver vel rådyr rundt månedsskiftet mars/april….

  2. trudde kanskje det gjekk ann i landet med slaktevekt på æljkalv på 145 kg…. linken din virker ikkje, dessuten e den på engelsk….

Det er stengt for kommentarer.