Vårbukk – siste kvelden

Det ble et forsøk til på siste dagen for vårjakt på råbukk. Ingen bukker ble observert, men var andre observasjoner.

Ikke lenge etter jeg var ute av bilen hørte jeg dyr gå i skogen. Hørtes ut som elger. Nesten fremme ved min tenkte post var det en geit midt i åkern. Etter å ha ventet henne ut litt, la hun seg ned. Sto på litt ugunstig sted ifht mygg….

Og mygg var det absolutt ingen mangel på, godt myggmidlet virket. Vel vel fikk sneket meg helt frem til tenkt sted uten at geita reiste seg. Ørene var eneste jeg så, men scannet av området for å se om det var små i bevegelse. Intet sett og hun reiser seg, spiser litt og legger seg ned igjen 30 meter bort.
Opp igjen, spiser og myser mot solen. Liten nett rådyr og da hun forsvinner fra åkeren etter hvert så mener jeg dette var et ungdyr uten noe kid. Håper «halfnose» sikrer at hun får kid neste år.

Seinere er det noen som kommer bakfra, og det er to elger. Ser dem så vidt gjennom skogen når trolig fikk været av meg.

Når snaue timen gjenstår av jakttiden så begynner vinden å snurre. Ikke mye vind men plutselig i alle retninger. Gir det ti minutter før jeg avbryter og tusler hjem. Nå blir det jaktfri minst til 1.8., i mellomtiden får man øve litt skytte.