Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Bukkefall – JaktAsle Bloggen

Bukkefall

Nok en tidlig morgen er et faktum når klokken ringer kl 0246. Litt seigt å stå opp, lufte Conan og på med klær. Bilen ruller ut av gårdsplassen ca 3.

Nytt pass i dag, hvor tårn ble satt opp i fjor høst – og BT felte en liten bukk. Der bør det være bra for både rådyr, elg og vitsvans. Blåser ganske bra fra sør, som passer utmerket. Mye åker og dødt gress som skal gås over, men snart oppe i tårnet.

Synes jeg hører noe bak meg ganske direkte, men tror det er trost. Men igjen er det lyder og når jeg snur meg ser jeg to hvite rådyrrumper. Hmm det gikk kjapt. De tar seg rundt den lille holmen jeg sitter på, og kommer på «riktig» side. Men nei, inn i skogen uten mulighet for skudd og hadde ikke begge gevir?? Er det mulig….

Kanskje 5 minutter senere kommer de imidlertid hoppende ut på åkeren på nytt. To små råbukker med bast. Avgjørelsen er tatt, kamera er på – hvem stiller seg bra til først. Der perfekt og jeg trykker av…. ingenting skjer… ups sikringen…

De går litt om hverandre men der PANG!!!! Rådyret går rett i bakken sprellende. Jeg begynner å se på det andre rådyret, når det påskutte rådyret går opp og løper 10 meter før det faller om igjen. Kompisen skjønner ingenting og spaserer fremfor tårnet, kunne blitt en enkel double! En holder lenge og jeg nyter synet bukken som går rundt 30 meter fra tårnet.

Etter kanskje 10 minutter vil jeg bort og se på bukken jeg skjøt. Klatrer ned fra tårnet, går ut på åkeren, og er kanskje 20 meter fra bukken før den hopper avgårde. I rett vind er alt mulig!!!

Skuddplassen viser godt med blod og en bit lever!

Skjøt litt langt bak, og halve vommen har fulgt med ut. Det går litt hull på den også, så slaktejobben blir grisete. Tar ut kun vom og annet som er løst, før jeg tar resten hjem. Flår den kjapt forfra, og tar ut resten av innvollene. Slaktet ble fint det, og med 6 grader og vind er det perfekte forhold for henging.

Conan synes jeg lukter interessant når jeg kommer inn, og får senere nærkontakt. Det er spennende.

Filmet «alt», og interessant å se på – selv om det var litt skumt for videokameraet kl 0325. Kreves litt redigering før den legges ut!!!