Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hmm, tja, nei, nei, nei, nei, ja, yes, YES…nei, joda… BOM – JaktAsle Bloggen

Hmm, tja, nei, nei, nei, nei, ja, yes, YES…nei, joda… BOM

Conan slapp løs i skogen igjen i dag. En tur preget av oppturer og nedturer. Opphold og 10 grader når vi kommer oss ut av bilen kl 0545.

Dagen er tenkt å gi hare og mulig rådyrlos. Åkre som omkranser en liten pott er dagens mål. Tydelig det lukter noe på første åker, Conan leter men finner ikke ut av det. Mens han leter så kommer midt i alt en elg fra nord. Står kanskje 100 meter unna meg og 60 unna Conan. Conan legger ikke merke til den før den tar av sted igjen. Da bort å snuser på sporene, men ingen lyst å følge.. hmm

Videre inn i skogen og det luktes og letes, men aldri langt unna meg. En morkulla flyger opp og kommer rett på meg, krasjer nesten! Da loser Conan andre veien! 100 meter så stopp! Litt surr før tilbake hos meg, sjekker stedet men Conan null interesse.

Over ny stor åker hvor Conan snuser intenst før han fanger en mus! Nei, nei… Inn i skogen og finner noe bedre å lukte på. Gir snart opp og siden jeg sitter setter han seg til å spise litt hallon og hareskit. Nei og nei..

Trekker litt videre og han finner bedre lukt. Ute på 70 meter når han støter på foten, men kommer tilbake. Men leter fortsatt intenst, må faktisk se på Astron for å vite hvor han er, og der stikker han ut av tidligere mønster og ja han loser. Yes yes det er skikkelig lyd i han 🙂

Flott los og drar unna meg, men buer rundt litt da det lyder høyt fra en tåkelur… Losen stopper og Conan ser ut til å returnere i sporene. Nei – er det mulig – ble han redd?

Da midt i alt starter han igjen, nesten mer intens enn før og nå nærme. joda det er ikke baksporene heller. Og snart ser jeg en hare komme hoppende i passe fart, opp med hagla – mye busk men snart ute av syne. KABOM!!! Haren hopper videre, en BOM og bra rekyl og lyd pga begge patronene gikk. Er det mulig, en bom!! Vel vel…

Conan kommer får masse skryt og fortsetter på sporet, men gir dessverre snart opp (rød sirkel). Finner ikke noe på skuddplassen, annet en et par graner som har fått det. Var for mye i veien altså.

Losen fra start til bom var kun på ca 10 minutter, men beste 10 minuttene på veldig lenge. Conan la unna drøye 9 kilometer i dag, jeg kun drøye 2! Fortsatt lav snittfart på han og for dårlig søk, men i dag er JaktAsle den som presterte aller dårligst.

Derfor blir det bilde av Conan og los (i gul og søk etter skudd i rød sirkel).