Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Fornøyd med fremgangen – JaktAsle Bloggen

Fornøyd med fremgangen

I går kveld kom det 4-5 cm nysnø og litt nedbør gjennom natten, men ikke alvorlig. Ca 0 grader og vindstille. Snøen sånn passe fin å gå på, men med skaresnø under enkelte steder.

Har lenge siklet på å slippe Conan i Halfnose sitt område, men mye veier etc gjør det litt problematisk. I dag var vinden rett og suget etter rådyrlos stort. Derfor ble Conan sluppet nær Algotas.

Revespor undersøkt, og et rådyrspor – men begge funnet for gamle. En liten runde blir det før han finner noe spennende. Støtende drar han av sted, aj aj litt feil vei dette. Glad når han snur og kommer tilbake i samme spor. Men ikke til meg, han finner veien videre og etter 15 minutter støting blir det uttak. YES bra sted og jeg står forhåpentligvis helt greit.

Losen drar av sted, runder rundt og opp mot vei. Nei over til grustaket som er vanlig? Neida, det snurrer rundt litt der oppe. Venter på at det skal dra over veien når Conan midt i alt kommer nærmere og nærmere. Rett på meg kommer det. Intens spenning i noen minutter, før jeg kikker på GPS igjen og ser at det vek av 100 meter inn i skogen! Vinden viste jeg var feil så…. Da tar det rett ut og Conan gir seg. I ettertid ser jeg at losen var hele 35 minutter – ny rekord!

Los i gult, jeg sto på blå kryss når losen kom som pilen viser. Avsluttet i svart ring. Tror jeg da, for Conan er på veg tilbake og jeg sporer av på en traktorvei. Ensomt rådyr – var det Halfnose som tok en dans med Conan tro??

Conan kommer ikke til meg, men finner noe nytt på retursporet og det er igjen full los. 15 minutter etter tapet. Denne gangen drar det over veien, og litt nervøst ser jeg han surrer litt frem og tilbake på veien før han er over.

Bestemmer meg for å dra nærmere, er jo 700 meter unna. Det snurrer omkring på andre siden av veien og snart er jeg i et jakttårn. Bra sted vet jeg fra tidligere rådyrloser fra Furuholmen og der er Conan nesten. Spennende er det når losen snurrer litt og er 400 meter – 200 meter fra. Dessverre blir det bare med spenningen, for etter hele 40 minutter gir Conan opp. Men det er dagens 2. rekord!!!!!

Totalt ble det hele 19 km på Conan i dag fordelt på 3:45 (snitt 5.2). Høy snittfart i første los på 7,8 og 6.0 i andre. Det begynner virkelig å ligne noe dette. Derfor veldig fornøyd her og Conan ligger på gulvet! og sover.