Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Rekord igjen… – JaktAsle Bloggen

Rekord igjen…

Ca null+, overskyet og oppholdsvær.

Trodde det skulle være perfekt føre for jakt, og startet bra med fine søkerunder av Conan. Men etter hvert gikk det tregere, og hjalp lite med uttak på Jerper. Stedet var imidlertid hvor vi tidligere har hatt uttak på hare så han leita ganske så lenge.

Deretter gikk det trått. Og skogsmaskinen var ikke ferdig med jobben, fant etter hvert hareskit og ferske spor. Conan starter å nøste, kommer noe lyder iblant men ingen los. Drar til der han surrer rundt og vi finner etter hvert et spor han ikke har vært i. Det følger han avgårde, snart ganske så langt iveg.

Ute på drøye 200 meter blir det uttak, yes! og hvilken herlig lyd. Går fra meg og mot en veg. Snur der og har fin retning, jeg er klar. Kommer rundt meg, mot meg, fra meg, rundt meg og hele tiden med et voldsomt trykk. Synes jeg står meget bra på et gammelt hygge. Der hører jeg noe, eller jo nei …. Det må da være noe som hopper inne i skogen. Ser ingenting og titter på Garmin… Conan er over 400 meter unna… Antar det var en fugl…

Losen snurrer og snart kommer det nesten på meg, og joda jeg hørte nok losdyret. Nå i ettertid ser jeg at avstanden var under 50 meter. Ser Conan så vidt mellom trærene. Aj aj det var nære. Det svinger ut igjen og jeg flytter meg inn på losen.

Det snurrer rundt og jeg er klarer enn klar. Men Conan kommer og dreier av (ser i ettertid det er ca 125 meter og det var over hygget, hadde jeg stått på stedet så hadde det vært ca 85!!!!) og nå rett ut. Stopper på ca 700 meter. Skit også, det var nære. Går over sporet på hygget og konstaterer at losdyret var et RÅDYR!!!!

Det forklarer at det dreide av siste gangen, vinden var dårlig da gitt. Litt merkelig at jeg ikke så det første gangen, men snurret jo litt på hode. Og så egentlig litt mer inn i noe tett granskog der jeg mente lyden kom fra.

Ny rekord med over 45 minutter los, og igjen nærme men ikke nær nok. På veg tilbake til bilen fant Conan nye spor og ville nok fortsette, men da tenkte jeg vi tok kvelden etter 5 timer og 19,5 km.

Bilde av losen.

Må si at det begynner å ligne på en skikkelig hund nå. Godt han gir seg når det stikker ut også. Fantastisk lyd i han og jeg sto på blå krussedull – altså midt i losen. Losen startet ved sirkel og stoppet ved kryss. Snittfart i los 7,3, nå fortjent hvile på fanget.