9 måneder

Conan fyller 9 måneder idag og vi feiret som seg hör og bör med en jakttur:)

Klarvär og kaldt, dvs -4 grader og nesten vindstille. Ikke snö siden i går til morgen da det kom et lite dryss. Burde väre perfekt före med supermåne og alt.

Lukt er det i skogen og vi kommer ikke langt fra bilen för Conan drar avsted. Dröye 200 meter ute snurrer han rundt litt för det kommer litt lyd, mer lyd og etter kort stund er det fullt drev.

Jeg har beveget meg gjennom tett buskas, og står i det når losen drar igang. Må bare ut av det og stiller meg i kanten. Utrolig trangt det går og Conan får tap. Jeg söker et enda bedre pass – tror jeg.

Etter 10 minutter har Conan löst floken og det blir fullt ös. Nå större runde, og blir litt usikker om haren var ute förste gang, men tror faktisk det. Vel uansett nå sirkler det sakte tilbake. Jeg står jo perfekt, og der hörer jeg haren. Sikringen er av, kombien er löftet og jeg aner såvidt haren gjennom buskene. Den dreier dessverre inn i plantefeltet igjen, Conan fölger ca minuttet etter. Etter 25 minutter er de närme noen hus, jeg hörer noen skikkelig bjeff og Conan snur direkt. Liker ikke andre större hunder. Kommer tilbake på sporet sitt.

Trekker litt avgårde for å forsöke finne ny hare, Conan surrer med (trodde jeg) gamle spor, men midt i alt er det lyd i han. Etter litt stöting på foten er det nytt uttak, og det går en liten runde för det blir stopp på uttaket etter dröye 12 min. Der blir det snurring rundt omkring og da krever mine kalde tåfiser at jeg fyrer bål. Og et feitvedbål blir det!!!

Conan jobber med tapet i en god stund för han kommer inn og ser ferdig ut. Tenker det er tid for hjemtur. Ikke gått mer enn 150 meter når Conan lukter noe og borte igjen.

Han surrer rundt og stöter litt her og der. Men midt i alt nytt uttak. Går sakte og mye småsurr, dessverre gir han seg etter nesten 20 minutter. Snittet på Garmin viser i ettertid at snittfarten på denne losen var 3,7 mot de andre som lå på ca 6. Vanskelig terreng og kanskje litt sliten.

Da blir det hjemtur og etter 16 km i beina og flere hareloser sover han godt nå. Garminbilde blir skikkelig rot, med beste losen i gult og da jeg på blå punkt – flyttet meg fra blå ring!! Gult på förste losen, rödt på tredje og blå på fjerde.

Jösses hvilken 9 måneders dag det ble. Skikkelig haredag, og igjen så när så när. Må vel lykkes för jul håper jeg – moro å sett hvordan han er på fallet!