Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Flaut – JaktAsle Bloggen

Flaut

Har ventet noen dager på rett vind for å teste en plan. Idag -6 og lett sydlig vind og dermed mulighet.

Snöen mindre stöyende å gå på enn jeg trodde. Best blir det på isen faktisk, spaner i kikkert mot andre siden hvor jeg tror rådyrene finns. Intet å se og beveger med derfor närmere.

Midt i alt ser jeg rådyrene på isen!! Tre flotte rådyr går rundt å spiser!? Ned på alle fire, frem med filmkamera med stativ. Litt til fremover krypende.

Innstilling av kamera mens jeg også ser at det er get med två kid. Et ser litt mindre ut. Kamera igang og ned på magen. God stötte og sjekker kamera igjen, justerer litt og ser noe blinke rödt. ‘Minnekort fullt’. Nei nei. Her siste bilde.

Bestemmer meg likevel for å skyte. Bra stötte og synes jeg har kiddet perfekt i trådkorset…. PANG!!! Ikke forventet reaksjon da alle tre stikker iveg med luftige sprang. Hva f…..???

Fremme på skuddplassen finner jeg ikke en eneste bloddråpe!!!! Fikk bare klippet litt i pelsen!!

Håplöst bom og er jo enkelt å se på snöen. Avstanden var nok 150 meter men burde jo klare det.

Rett til skytebanen for test. Gikk litt under på 100 meter, stiller fem knepp opp og da tre skudd på femkrone 2 cm over. Ikke geväret sin skyld denna gang heller.

På retur fra skytbanen ser jeg get og kid på viltåker. Drar inn til velkjent sted en tur også. Ingen dyr fremme. Venter litt, går fram og kikker litt når det midt i alt kommer et rådyr utpå. Stor get og stikker ganske snart tilbake i skogen, når jeg forsöker flytte meg. Nesten vindstille og hörte og så meg troligen.

En skitdag, men observerte 6 ulike rådyr ihvertfall. Flaut å rapportere enda en bom, funderte på å droppe det faktisk, har blitt for mange nå! Skjerpings