Feil

Tur ut på morgen, uten å se noe. Dro tidlig hjem også for ikke å havne midt i elgdrev!

Ut igjen i ettermiddag, tanken var at sola hadde tint opp snø og rim. Tanken var rett, og rådyr lå i sola når jeg kom. Ikke at jeg så dem før dem beveget seg men…. Snart ser jeg et lite enslig hundyr, hmm. Etterhvert et til, større eller? Snart enda et rådyr og der er det pensel, et bukkid! Perfekt!

Filmer lenge (eller nesten 6 minutter) før dyrene er kommet ned på jordet og jeg får av sikring og begynner tenke på å skyte. Rådyrene sprer seg litt, konser om det jeg mener er bukkiddet. Holdet er ca 130 meter, men ligger godt med støtte. Mener jeg ser pensel og gjør meg klar, dyret stopper og PANG!!! Dyret detter i smellen, hever hode men er dødt. De to andre rådyrene forlater ikke åstedet, går lenge rundt … hmmm merkelig. Skal jeg skyte ett til?? Nei, har forsynt meg tilstrekkelig.

Fremme med dyret blir det en litt dempet stemning. Dyret er ikke et kid, og har klart å skyte en geit!!! Er det mulig… tydeligvis… Skikkelig nedtur, men får tatt ut vom og tarmer, resten blir tatt ut hjemme med Theo som synes det er veldig interessant. Flår også, og Theo er henrykt over at vi får sebra mønster på skinnet. Bra jobbet altså!

Veldig dumt at det ble ei geit, men ikke mye å gjøre med nå. Synes som sagt jeg så pensel før skuddet og ser kanskje også det på filmen.

Litt bilder av slaktkroppen i en, tro det eller ei, nyryddet garasje.