Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Älgjakt – JaktAsle Bloggen

Älgjakt

Premiere på älgjakten her i Finland i helgen. Flott vär og mye elgobs för elgjakta lovet bra.

Litt treg start med forsoving og deretter venting til kl 11 förste dag. Da ut på pass og var ganske när hund og elg. Särlig andre gangen da losen var under 100 meter unna. En ku sneik seg gjennom postene. Resultat ble en kalv (78), en kvige ( 134) og en 4tagger (180).

Dag 2 bedre start og god tid til frokost. Kom ut på post nesten direkte, men elgen ville andre vegen. Gjennom passlinjen som var usikre om ensom ku kunne skjutas. Vel det ble flytting av min rekke og da var jeg veldig när, hørte det brake för det dro igjennom postlinja igjen.

Endelig litt postering og skogen nytes. Orre og jerper flöy rundt passet. Hund sliten og det observeres storokser!! Stille er det, inntil hundförer varsler om ferske elgspor med fart min vei. Der knaker det i skogen og jeg er klar. Der sakte kommer en elg smygende. Litt småbusk men en pinntjur+ vises. Delvis knestående og føler det funker, men da jeg trykker av dupper jeg ned og frem…. BOMSKUDD er et faktum. Hund kommer i sporene, er sliten men følger den en bra bit. Undersöker skuddplass og finner ingen spor av treff. Helt håpløst men sånn er det. Livet går videre både for meg og elgen.

Kun en liten kalv ble felt idag på 60 kilo!!