Easyhunt 2/2

Drevjakt i Sverige på dovrika marker. Og kanskje litt villsvin. Fine forutsetninger men dessverre mye vind idag. Gjorde det vanskelig å få ut doven.

Starta flott med smell etter få minutter. Men etterhvert viser det seg at det var helbom. Jeg ser også dyret løpe over stor åker. Inget feil på den skoveln.

Rådyr viser seg men er ikke lov for dagen. Flere dov på langt hold. Flere rådyr. En ny smell etterhvert som også viser seg å være bom!!

Lunsj og påfyll av god mat på elg og villsvin.

Litt misnøyd med passet jeg trekker, men viser seg å være beste i såten. Noen melder dov på mot min retning. Og der stikker en dovhind hode fram. Jumper full speed over åkern med to kalver (trodde jeg da) og en stånghjort på slep.

Sitter og får ingen sving. Stopper heldigvis i kanten på åkern men tett. Der … nei har ikke avsikra… de stikker nesten PANG!! Aj kjennes ikke bra. Melder usikker på radio.

Snart blir det full los der i skogen. Tror det er samme gjeng. Og der bevegelse. Hmm ensom spets. Følger men den bremser inn. Opp midt i bog PANG!! Tok ingen sjanse og den snur seg vakler ustøtt 10 meter før den faller. yes!!

Hunden kommer å snuser men drar snart. I tillegg obs på rådyr og elgku med kalv. Og etter lang stund kommer drevgubbe ut med er dyr! Smalhind skutt lang bak lå 250 meter inn. Godt den er død, skit med skuddet.

Etterhvert må jeg tenke hjemtur. Drar dovene ned til slakthus og får tatt ut. Spets 56 kilo hel, smalhind 30 kg passat. Heldigvis hadde hundfører lempa ut vomma som var skutt i filler. Spets med hjerteskudd.

Nå spets i bilen og Viking line over natten.