Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakthelga hos jaktboss 2012 – JaktAsle Bloggen

Jakthelga hos jaktboss 2012

I tråd med tradisjonen var det også i år en helg med elg/hjorte jakt hos Jaktboss. Aldri har referatet her vært mer etterspurt, årsaken til det kommer til slutt.

Startet med perfekt vær for terrenget, dvs nordøst og overskyet. Jeg fikk gromposten i det rådende været og forventningen som vanlig på topp. Det tok ikke lang tid før hunden Pluto fant elg, men de gikk like fort ut av såten med Pluto på slep – trolig en enslig elg. Resten ble drevet uten hund, og uten noe som skjedde. Etter matpause er Pluto heldigvis kommet tilbake til bilene og legger seg ned der.

Andre såt og jeg hører det er elg på vei inn fra naboen. Plutselig er det bevegelse også i vår såt…. piff piff og det meldes at Emil har skutt en kalv. Husker ikke helt hva jeg tippet for vekt, men det var vel ikke så mye over 40… Sannsynligvis noe lavt, men var merkbart mindre enn kalven Albin sporet opp.

Pluto var på sporet og kommer for å konstaterer at kalven er død, før han fortsetter etter kua.

Dagen avsluttes med en minidrev etter rådyr/hjort med Rattata. Ikke dyr «inne» dessverre. Jeg sto på et pass med dette oretreet som hadde fått juling av en hjort.

Jeg blir med Jaktboss en sen kveldstur for å hente Pluto som har slått seg til ro ved et vann en god bit unna. Heldigvis virker han frisk og rask.

Dag 2 starter med snø i lufta. Første såt er jeg halveis driver, noe som er greit på et så stort drev hvor det er begrenset med gode faste poster. Pluto finner elg etter en halv time og drar avgårde ut av terrenget. Ku og kalvspor i veien på en gammel post som heldigvis er gått i pensjon. Uten hund i stor såt blir vanskelig, men Jaktboss finner snusferske hjortespor. Uten hund skal jeg drive litt mer enn vanlig, men kommer kun noen hundre meter før det er aktivitet på radion. Granulf har skutt en hjort type liten bukk. Drevet blåses av og samling på fallet med en stolt skytter.

Granulf er på god vei mot en Emil, og da gjør det lite at snøen faller – Granulf blir ikke våt. Bukken hadde følge med en hind. Lite fint gevir. Liten kropp og mitt tips er under 60.

Pluto er igjen kommet tilbake før neste drev, en liten husnær såt. Pluto drar til med en los nesten rett ut av startblokkene. Jeg tror det er hjort pga fin fin los. Det går en runde for å snuse på postrekka og det meldes om to elger. De tar inn i såten igjen og da det snur igjen, sitter jeg meget godt til.

Liten ku og liten stut kommer lett joggende. Sikter inn på stuten og PANG… Ingen spesiell reaksjon, annet enn at begge dyra snur og løper tilbake der dem kom fra. Resten av seansen er som tatt ut av boka for hvordan man absolutt ikke skal gjøre. Burde sannsynligvis ikke skrevet noe om det, men sånn fortsetter historien ……. Jeg er på bena og beveger meg mot skuddstedet. Ser dem bevege seg mellom noe trær og skyter igjen, og deretter enda et skudd. Ser da reaksjon på elgen. Men så ser naboposten stuten joggende over en myr… Jeg finner i nesten samme øyeblikk en påskutt ku, skyter og den reiser seg – et skudd til og den detter etterhvert i bakken! Mye sprelling når Pluto kommer. Etter litt så stikker jeg den.

Pluto får på båndet og blir fulgt til stuten sine spor. Den har tatt rett avgårde og etter noen kilometer slipper Pluto og returnerer. Rattata settes også på sporet og havner i samme sporløype som Pluto. Stuten er følgelig hel og fin.

Kua var en 1,5åring og ok i forhold til hva vi skulle ha. Problemet var jaktens utøvelse, som var særdeles langt utenfor alle retningslinjer. Uten å skyve fra meg noe ansvar blir det nok siste jakttur med gammel aimpoint. Bilde av kua som sto oppreist med et skudd i nakken, to i hode!!

Oppsummert var det meget god uttelling for laget. Tre dyr skutt av 6 observert. I tillegg sikker ku kalv ekvipasje som ble jaget ut og et ukjent dyr jaget avgårde.

7 kommentarer til «Jakthelga hos jaktboss 2012»

  1. Ja igjen større enn jeg trodde. Godt ikke jeg skal veies på den vekta:) Håper at kalv og pinntjuren som falt på öja og blir veid.

  2. Kunne vært spennende å veid meg på vekta til asle, da hadde jeg vel vært snaue 50 kg……..

  3. nja har jo ikke vekt og den ville vel ikek vært så treig… MEN mine tips på vekta fortsetter tydligvis å være helt off. 8kg mindre enn kalven for to år siden er jo forsåvidt ganske så mye.

  4. fint jaktvær, bra m dyr, bikkje i overraskende god form og som alltid fantastisk god jaktledelse… jaktasle burde slutte å tippe, tar grundig feil hver gang… mvh jaktboss

Det er stengt for kommentarer.