Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Harelos – JaktAsle Bloggen

Harelos

Fin fin dag for litt jakt idag. Gradestokken viste minus 7, noe skyer men tilnærmet vindstille.
Ikke snødd på flere dager, men har vært for kaldt for jakt -15 er vel beste temperatur på morgen når jeg har hatt muligheten. Men idag ble det heldigvis en liten tur. Fikk fornyet jaktkortet for året også, viktig å ha lov hvis man skulle ha jaktlykke.
Droppet dressen på Albin men satte på potesokker framme. De forsvant imidlertid raskt av igjen!!! Må stramme bedre. Dro til stedet for forrige harelos og det var bra med harespor når jeg parkerte bilen. Tok Albin i band 20 meter inn i skogen før jeg lot han løpe selv. Svinset rundt et par runder og søkte litt smått, men så startet han skikkelig etter ca 10 minutter. Ble los gitt:)
Det tok avgårde men syntes jeg sto bra nesten på uttaket (rosa merke nærmest gul start), og ble derfor stående å nyte losen. Var litt hakkete los med litt småtap, men kom igang igjen med fin lyd.
Ble litt surr når han nærmet seg vegen og det ble ikke noe greie på det når han kom over veien heller. Gikk mot der det hadde gått over veien og JEG SKULLE STÅTT da det gikk over der forrige gang også. Forrige gang klarte imidlertid Albin å fortsette og da kom den tilbake over der jeg sto denne gang.
Albin hadde fått store snø/is baller under alle potene og mistet fokus. En god halvtimes los ble det, med snitt på 4,1 km/t. Totalt ble det kun en times tur idag. Burde helt klart flyttet meg til beste overgangen men syntes jeg sto bra til. Vanskelig å flytte seg, særlig når losen ikke var mer enn drøye 200 meter unna på det lengste.

Godt å se harespor, deilig å høre Albin i los igjen men surt at jeg ikke lykkes. Håper på flere muligheter, men helst skulle det blitt så mildt at snøen ikke festet seg under potene også.

Mye skriv om ulv om dagen. Den i Telemark er tydligvis for smart og kommer nok å leve lenge, dersom ikke helikopter settes inn- selv med rekordmange som har meldt seg for jakt. Venter på sporsnø om dagen, spennede å se hvor mange % som stiller opp om det blir noe innkalling.

Mulig mer ulv i den enn Osloulvene som det antas får valper i år. Burde kanskje forby mennesklig ferdsel i Østmarka for å ikke skremme ulvene!!!

Her i Finland er det arrestert noen jegere som har skutt minst tre ulver, for spenningens skyld! Med mulige bøter opp til 9000 euro pr ulv og flere år i fengsel er nok spenningen stor ja.

En kommentar til «Harelos»

  1. Ja man skall aldrig flytta på sig 🙂
    Vi har ju EU som satt stopp för vargjakten, suck….vi har varg här nere i Småland med….men ännu ej etablerat par..

Det er stengt for kommentarer.