Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Krut.se-jakten – JaktAsle Bloggen

Krut.se-jakten

Litt hjelp til Krut.se/Mittjaktlag.no, eller som det nå heter Easyhunt.net og man fikk være med på jakttur. Programmet besto av en halv dags andjakt og en dags kløvviltsjakt.

Ankomst kl 11 og møtte mange hyggelige mennesker fra hele Sverige. Etter lunsj og innlosjering så var det på med jaktklær og frem med hagla. Mye apportørhunder møtte opp og det ble utplassering omkring et lite tjern i Sonstorp skoger. Endene var mange og lå midt ute på tjernet. Snart blåste jakta i gang og jeg snek meg ned til vannkanten og gjemsle. Endene var rastløse og snart lettet de første. Snart kom «hele» gjengen min vei ….. vente vente vente, nærme nok opp med hagla. PANG og en and tegner for god treff. PANG andre skuddet blir en bom. Vanskelig å få endene i gang og det tas en båt ut på vannet. Endene flyr litt men lander nær land og svømmer omkring. Regel på 45 grader opp for å kunne skyte redder mange svømmende ender. Tre blås og det er slutt.

Min første and:

Neste forsøk blir på villender langs en elv. Der forsvinner endene langs elveleiet uten mye skuddsjanser, kommer to over hode bakfra og to skudd i lufta… Mest spennende er at vi står nær en kuhage og kuene liker oss ikke!!!

Nytt vann og her mer ender, som flyr bedre. Blir en dubble, ene død før den treffer vannet. Den andre svømmer inn og gjemmer seg. Hundene avslutter jobben flott. Noen skudd på for langt hold og bakfra som jeg aldri lykkes med. En and kommer fint, men nærme. Blir en blink, men som sagt nærme og ikke mye hele brystbiter igjen. Noe flere forsøkt blir det men uten treff.

Kvelden avsluttes med å stå langs elven på trekket. Kommer to gjenger, en bak meg og jeg skyter ingen skudd. Skjøt totalt 12 skudd og 4 ender i sekken. Totalt fikk vi ca 50 ender på 12 skyttere. Ikke bra synes arrangøren og frigir en ekstra dovtrofee og rådyrtrofee for morgendagens jakt. I slakthuset henger en galt felt av en nordmann – 170 kg levende.

En herlig treretters middag (laksepate, dovfileet og creme brulee) med tilhørende vin avslutter en fin dag..

Dag to og Mausern er med. Ut til Tångestad gård og flotte dovmarker. I kanten av terrenget har jaktleder observert herrklubben. Smilene sitter lett. Utplasseres på en bakpost. Ikke lenge før jeg hører hunder og ganske nær. Ekorn og hakkespetter er imidlertid alt som viser seg. Smeller mye andre steder. Ikke mye som ligger viser det seg imidlertid, men en skovel og en rev er sikre. En skovel og en spets og rådyr er også skutt på men ikke funnet. Med to frie skovler er altså den muligheten slutt.

Neste drev og nytt skogspass. Her blir det mye hundlyd og det går frem og tilbake i granplantering. Hører det knekker og etter noen minutter steger en halvskovel, en til, en fullskovel, noen stanghjort, halvskovel. Der en spets…. Står å tramper i kanten mellom granplantering og noen større tre. Finner ingen bra skuddmulighet, da mye dyr tett. Sikter på halsen men blir ikke noe skudd. Snart steger de tilbake, men ikke langt. Hører dem og håper det kommer noe å støter dem mot meg. Synes jeg hører at såten blåses av, men er usikker. DA kommer en helskovel og en halvskovel lett trippende forbi på 30 meter. Stopper og ser meg før de spretter videre. SmS til jaktleder og han bekrefter at såten er avblåst.

Lunsj med stor stekehelle full av pølser. Godt med mat, lettøl og kaffe. Neste såt blir skogspass og det er ganske stille. Ser et rådyr som hopper iveg. Få skudd fra andre poster også. Siste såt og man håper på mer hind og kalver, mest hanndyr sett. Jeg ser ikke noe, naboposten skyter en hind og ser 4-5 andre.

Da er det slutt på den jakten. På paraden ligger 6 dov og en rev, igjen på 12 gevær.
I tillegg er det blod etter en skovel til og en spets. Ettersøkene er i gang og vet ikke hvordan det gikk pr nu. Mye dov var det, men mest hanndyr som viste seg. 85 dovobs, 18 råobs, 8 elg, 4 rev og 1 grevling. Flotte marker, men mot slutten trøtte hunder. Snitttemp var vel 12-13 grader.
 
Turen går mot Oslo, og det observeres mye rådyr og dov på åkerne opp mot Ørebro.