Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Risbo 2013 – JaktAsle Bloggen

Risbo 2013

Fire dager i svenske skoger ble det denne uka, närmere bestemt i Risebo.

Etter en lang reise med både bil og båt ankom jeg stedet kl 22 söndag kveld. Mye planering ble det og seint för sengen ble inntatt. Tidlig morgen og iveg.

Kaldt med 5-6 kalde og tilnärmet vindstillle. Albin fikk sokker på og vi gikk inn i såten. Etter kun kort tid noe godlukt, men ingen action. Hentet han inn i såten, og snart ble det uttak. Gikk dessverre ut av såten, ringet et par ganger för tilbake. Jeg satt nesten på uttaket og ser rådyret på vei inn i såten. Det går igjennom og over en noe glissen postrekke og til neste ås. Etterhvert tilbake etter ca 1,5 time drev. Da sliten og etter lunsj veldig sårbeina og får hvile.

Rattata har også en los i förste såt, som går bakover og han legger heldigvis av da. Han er klar for action etter lunsj, og da blir det en spennende los som er när flere av postene – deriblant meg. Blir imidlertid ikke noe resultat denne dagen.

Dag to og fortsatt kaldt. Albin meget såre bein og stopler avsted. Ikke mange meter för godlukt og han tar avgårde. Det går ut av såten over en bro, tilbake og rundt på samme sted. Enten hare eller bare noe godfot. Ny godfot like ved en tett granplantering. Går rett frem gjennom drevet, stopper midt i uten at noen ser noe. Vi går tilbake mot start når Albin igjen starter på noe, går også veldig trangt. En post synes han hörer noe som ikke er Albin, men ser ikke noe. Mulig harefot eller los. Rattata sliter også med såre bein og finner ikke noe spesielt denne såten.

Etter lunsj försöker vi et lite drev. Albin finner imidlertid spor som går ut av såten. Driver de inne i forrige såt, og forflytningen blir for sein. Rattata finner et dyr som tar rett avgårde ut av såten andre veien,

To dager er gått uten noe bytte. Nytt område for de to siste dagene. Det er rundt om husene og der har vi sett flere dov.

Blir start fra hver vår side. Albin kommer seg igång opp noen bratte lier mot högspentledning. Stikker avgårde og finner noe mellom noen hus helt ved asfaltveien. Uttak og mot postene, en post ser et rådyr men ikke drevdyret. Drevet går bak postene på feil område. Tilbake og langt inn i feil område, henter han 2,5 km bort. Blodig, men finner ikke noe skade. Mulig han har funnet en slakteplass.

Tilbake i område slippes han på spor etter et helt gjeng dov. Sett 15-20 stk på vei inn i såten. Blir ikke noe action, utenom en liten utstikker til siden. Og historien frem til nå har jeg ingen spor på Astron nå. Sannsynligvis fullt minne og det ble derfor renset nå.

Nytt drev og Albin finner noe som han loser over postrekka. Det lykkes nok en gang å unnslippe og Albin kommer etterhvert tilbake. Da ikke lang tid för nytt uttak, som svinger brått og kommer nesten på meg. Ser 3 rådyr på kanskje 60 meter i full fart. Rekker ikke få opp börsa för de er borte. Det går bakover og over vei hvor posten ikke er.

Ny såt og det blir en liten los ut til siden, ukjent dyr. Deretter smeller det hos Ottar, og det smeller og det smeller etc. Etterhvert blir det klart at et rådyr ligger. Albin har satt igång ganke närme men tydligvis på annet dyr som han driver en runde. Endelig et fall og selv om ingen hund etter får de begge snuse litt på fallet. Halve dagen til Albin viser 14,4 km.

Siste dag blir bak fjöset der vi har sett en haug med dov. Albin iveg en gang kort rusning, uvist hva. Deretter blir det nytt trolig på dov. Går også denne gang utenom poster og Albin tilbake etter kort los.

Deretter drev mellom to sjöer. Smeller etter kort tid og en dovkalv er död. Ingen loser i denne såten.

Nytt forsök hvor vi fikk et rådyr. Albin er på rett ut fra bilen, står på bakbeina til postene er på plass. Da blir det straks los, men bak og ut av terrenget. Jeg ser dyr, men ikke sikker på hva. Mye spor over der de gikk – mulig dov. Resten av såten skjer det ingenting.

Siste drev planlegges og Albin er sluttkjört. Han tilbringer derfor tiden i bilen. Rattata starter med kort los, deretter tar det tid. Straks för såten slutt begynner ting å skje, det smeller to ganger og Rattata starter los. Dovspets og rådyr er skutt. Rattata loser bra og närmer seg meg, stopper imidlertid ved en bekk ikke langt unna.

Vi bryter og blir stress tilbake til hytta, for slakting pakking og hjemreise. Tre dyr siste dag altså

 Denne fant jeg forresten när siste åteplass jeg var forbi.

 Og Jaktasle-2 har havnet i hetluften. Etter to-tre bilder av rådyr kom denne. En vitsvans av ukjent type. Blir spennende å hente minnekortet.

Albin er sliten og har mest ligget still. Mat og hvile fortjener han etter turen. Problem med såre bein og mulig noe i ene frambein som ikke er helt ok. Men kom igång alle dager og leverte 17 km siste dag. 8 loser som betegnes som godkjent, samt 4 småloser/footlooser. Dessverre ingen fall i los, men konstatert god jaktlyst.

En kommentar til «Risbo 2013»

Det er stengt for kommentarer.