Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Los, ?los, hareuttak og harebom – JaktAsle Bloggen

Los, ?los, hareuttak og harebom

Med 6-8 grader delvis overskyet og litt vind var rammen for dagen satt.

Var vitsvanshjort-jaktmöte igår og det blir historisk jakt i helgen med ca 25 personer, blir moro da alt fra vitsvans og ned er lov. Men idag var det Albinjakt og da er alt vilt interessant, ja dvs for Albin.

Nytt sted med bra hareterreng iflg tipser. Fint var det der, og elg var det. Derfor var årets först älglos snart et faktum. Ringet ut mot sjöen, buktet tilbake men vi sto i dårlig vind. Derfor veldig fart over veien på en elg – mest sprika klöver jeg har sett avtrykk av. Prövde få tak i Albin men 40 meter for treg. Det gikk videre og fikk nytt forsök på å ta Albin over vei uten å lykkes. Kondisen er dålig, men iflg Garmin hadde jeg toppfart på 16km/t….

Albin ser ut til å avslutte men fölger så på igjen tror jeg. Tror fordi det snart står stille. Stålos!! Blir å snike seg innpå og der möter en stor haug med store stein. Der var det noe som lukta godt, men med tusen hull er det bare å koble Albin og flytte. Dette markert med röd ring på Garminbilde.

Da ble det litt Jerpe lokking og Jerpa viste seg for lokkern ikke for han med patroner i.

Forflytning med bil til nytt sted ble vurdert men pga antydning til stive bein på Albin ble valget å holde han varm. Näre bilen finner han noe godlukt og det blir lyd, men aldri noe fart. Holder på en god stund og jeg trodde det var en mårdhund. Men tap og tro på hare, men da var den nok ikke på beina. Ikke noe hareuttak ihvertfall. Markert med rosa.

Vi runder litt rundt og tenker avslutte for dagen. Albin dårlig sök også, men finner da noe skikkelig godlukt. Han surrer litt rundt, men snart verdens herligste lyd knappe hundre meter unna. Så litt vanlig los för nytt uttak. Det kommer rett på oss og jeg står bare å smiler når det kommer en liten brun rakker i full speed. Opp med hagla og PANG!!

Bom ble det og losen forsetter, men dessverre så altfor altfor kort. Mulig Albin er sliten men ble tidlig stopp. Markert med lilla.

Totalt fikk Albin over 18,5 km idag. Sliten nå men nå ventes minst 10 dagers hvile for han. Dagens Garmin.

Bilder fra jaktasle-2 som lovet.

En kommentar til «Los, ?los, hareuttak og harebom»

Det er stengt for kommentarer.