Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Falsett – JaktAsle Bloggen

Falsett

Fortsatt 3-5 grader varmt, men litt for mye vind i dag. Ble likevel en tur i håp om los.

Conan leita greit etter først å ha funnet et ben som han lekte med. Fant ikke ut av det, men et par steder han jobbet greit. Kom over en foringsplass midt inne i skogen i dag også, så heldigvis to viltkamera før de så meg. Conan er mer glad i å bli tatt bilde av!!

Finner etter hvert bra fot på en myr, og setter meg å tukler med mobilen. Conan suser rundt og halen går. Midt i alt er det uttak bare 50 meter unna og jeg skvetter til. Bort med mobil og opp med gevær. Det drar litt feil, men sakte halvsirkel. Ser jo bra ut dette, og er skikkelig på hugget. Losen snur, eller rota han bort haren? Uansett full los nesten i samme spora tilbake igjen. Tror nok han fikk tap etter 6-7 minutter, og det var los på bakspora.

Han gir seg ikke og det er flere runder i samme spor. Før han drar litt lengre, synes jeg hører han igjen men feil vind og 300 meter. Falsetten hans bærer ikke så bra da.

Han støter litt nå og da, men blir ikke noe ny los. Holder på og jobber en hel time før han viser tegn til å gi seg. Da tar vi turen tilbake til bilen. Bilde av timen, jeg sto på røde prikker – først til høyre. Uttak i svart ring og antatt los i gult. Resten tror jeg er tapsarbeid, litt usikker på det som er i blått.

Spennende er det når losen går, men igjen altfor kort. Men tydelig at han jobber mer med hare enn rådyr, hvor han bare gir seg. Og jeg sto jo meget bra til – og jo jeg sto på uttaket i 40 minutter før jeg flyttet meg.

NB! fikk se en tretåspett i dag. Første gangen det. Ikke lett å få bra bilde med mobil på litt avstand, og identifisering krevde litt googling.