Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Debut for laget – JaktAsle Bloggen

Debut for laget

Conan debuterte i dag som hund i jaktlaget, JaktAsle også debut som hundfører. Snøfallet fra torsdagnatt-fredag midt på dagen hadde gitt spormuligheter.

Var funnet ferske spor, pass ut strategisk og Conan på sporet. Han viste interesse og når jeg fant hvor de hadde ligget slapp jeg han. Av sted 150 meter og et par bjeff. Tilbake og litt frem og tilbake før han igjen stikker iveg. Det blir uttak og losen er i gang.

Losen går mot pass, men får nok vind av et pass og vinkler. Går forbi et annet pass på 80 meter. Han ser imidlertid ikke dyret, hadde sett mot lyden! Losen fortsetter på baksiden av postlinja, men etter kun 20 minutter gir Conan opp og returnerer. Kom nok langt bak et stort enslig dyr, mulig hind.

Los i gult, jeg på blått og poster på røde kryss.

Kalvene forsøkes fås fatt i med en tax. Etter mye om og men blir det opptak, og det går til en passkytt. Han får iveg et skudd, men konstatert bom. Dyret drar utover og jaktlaget følger på. Taxen blir langt bak og Conan settes på sporet.

Conan surrer litt og skjønner ikke helt hvorfor han ikke følger sporet. Blir å følge etter og etter mye om og men ser jeg midt i alt noe bevegelse. Sjekker Garmin og er ikke Conan. Vitsvans og snart Conan på sporet og ny los. Går mot postlinja. Men dessverre gir han seg etter alt for kort tid, men dyret hadde nok gått forbi postlinja allerede.

Vi gir oss etter det da mange avtaler og jeg også har barn alene hjemme. Bra debut i form av to dyr som jages gjennom postlinja, men litt skuffende ifht lostider.