Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Det vil seg ikke… – JaktAsle Bloggen

Det vil seg ikke…

Ny dag med jaktlaget og Conan på vitsvansjakt. På plussiden hele tiden og snøen svinner sakte bort. Ganske mye vind.

Mye sporing før det slippes hund, en Wacthel får opp vitsvanshind som legger på svøm. Litt surr frem og tilbake før det endelig blir Conan sin tur. Følger et vitsvanspor gjennom skogen da «veivisern» midt i alt ser at et dyr hopper iveg. Conan er snart på sporet og losen klinger!

Svinger litt men ikke nok, deretter tilbake men så over vei. Under ompostering avslutter Conan sin los og kommer tilbake til meg. Vi følger til tapet, som var på en stor mye. Pussig sted å gi opp, men men.. og kun etter 15 min… Sporet går rett mot ny postrekke, men 125 meter unna veien viker det av og Conan får los på nytt 40 min etter forrige avslutning. Etter kort tid hører jeg dyret komme hoppende – stort enslig rådyr kommer bak et vindfall. Kombien oppe og fingren på hagleavtrekkern. Når rådyret er klart fra vindfallet PANG, men holdet ble for drøyt for hagle. Burde byttet avtrekker, men muligheten for å skyte første gang for egen hund setter fart på pulsen. Rådyret bråsnur og stikker iveg, Conan kommer straks etter surrer og loser så videre.

Det snurrer litt før det går mot samme sted det kom fra. Der blir det en obs før ny smell. Yes, herlig tenker jeg før BT melder kort etter at han tror det gikk dårlig. Og når han sjekker skuddstedet hopper rådyret uskadd over veien bak han. Conan legger av før veien etter drøye 20 minutter og kommer til meg. Derfor ny hund på sporet.

Obligatorisk Garmin bilde. Andre del av los i gult, første del blå strek. Jeg på blå prikk med ring rundt når bom. Poster på røde kryss (ca mot øst) og rød kryss med ring hvor ny bom!

Den driver det rundt en tur før hundeier må av sted. Conan igjen på sporet men finner ikke ut av det, møter også noe folk på en vei og da grove bjeff og retur.

Det begynner å mørkne og vi avslutter for dagen. Losene har blitt litt korte med jaktlaget, vet ikke helt hvorfor. Mulig han kommer langt bak, men ikke helt fornøyd med 15-20 minutter. Ca 1 km fra uttaket han ga seg første gang og ca 600 meter andre gangen. Selvsagt min feil at han ikke fikk belønning for å ta opp rådyret på nytt i dag, kanskje det hadde trigget noe?

Flott loslyd er det i han og fart på første losen var over 8 km/t. Bra trykk i han altså.

2 kommentarer til «Det vil seg ikke…»

Det er stengt for kommentarer.