Ingen Pang

Alene med Mausern på ca 900 hektar idag. Mye ukjent mark, men fikk en rask gjennomgang og visning med mr Ekberg. Dov såg vi på matplasser, hvor det ikke skulle skytes.

Snart alene med kart og ladd gevær.

Innover en vei og når jeg etter ca 150 meter stopper opp litt for å ta på snøcamo hopper det midt i alt en dov avgårde bak meg. Kanskje 60 meter hold med rekker ikke få opp Mausern til skuldra. Hmmm må ha trykket nesten under en gran.

Forbi foringsplass hvor det er ferske spor. Snør og vinden er lømsk. Ikke mye trykk i vinden og den snurrer.

En halvsirkel rundt i skogen og tilbake i bilen uten noe. En runde for å spane litt. Ser dov med to matplasser.

Sjekker vind og snart ut og siktet over snaufelt og til granskog. Ser snart et dyr midt på feltet, men når nærmere ser jeg det er et rådyr. Faktisk to er det. Inne i granskogen finner jeg ferske hjortespor jeg følger. Ender over en vei og inn i tett granplantering. Avbryter.

Litt ny spaning med bil på veier med mye snø. Der hjort… på foringsplass og neste obs på neste foringsplass.

Dagen er kort og siste par timene er tenkt brukt på åkerkanter. På veien dit to dov dom går ut på et felt, men det er utenfor området. Men dårlig vind der jeg planla. Går over til neste åker. Halveis over mot en liten skogsøy på denne ser jeg en dov. Står halvveis bak meg og lurer på hva jeg gjør.

Over 200 meter og fortsetter derfor ut til øja. Doven står stille til jeg har dekning, men er forsvunnet når jeg har kommet meg rundt.

Blir ikke noe mer å se før tiden er ute. På returen til ser jeg igjen de to dovene på naboens, som har fått selskap av tre til.

Mausern må tørkes ren. Vel vel snikjakt på ukjente marker vanskelig. Imorgen drevjakt!!!!