Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Drevjakt er moro – JaktAsle Bloggen

Drevjakt er moro

En selvklarthet dette, men det er fantastisk kul å stå på pass på drevjakt. Riktig drevjakt med mye vilt, bra jaktledning og bra hundførere og hunder.

Idag var det en sånn dag og til tross for over 20 passkyttere gikk det smertefritt. To såter avbrutt av lunsj. Nesten 200 obser og 23 vilt felt.

Egen innsats da!! Så ca 50 dov, av disse var det en gruppe som ga skuddsjanse. Først ser jeg to grupper på ca 15 dyr hver på åskammen forran meg. Deretter en enslig dov langt bort i skogen. Så tre dyr til samme sted, hvorav en stånghjort. Disse kommer senere tilbake samme vei med hund etter.

Så blir det midt i alt opptak ca 300 meter unna, fire hjort (hinder og en kalv) kommer over åskammen forran meg. Hopper rett mot mitt pass og stopper på 100 meter. Det smeller men intet blod. Tross de hopper over hele feltet blir det ikke mer skudd pga langt på løpende og de er tett på hverandre.

Pass1

Etter lunsj pass i kanten av stort hygge mellom store taller. Kommer en råbukk på skuddhold men suget på å skyte rådyr er liten og ikke 100% mulighet heller!! Noe det skal være før skudd slippes nå…

To fine dov over feltet 200 meter bort. Ingen skuddmulighet. En enslig dov på nesten samme sted. Opptak av vildsvin nær passet og der kommer det. For langt inn i skogen. De skremmer etterhvert ut get med kid som kommer langt ut på hygget. De felles av naboposten.

En enslig dovkalv kommer langt inne i skogen. Da står en humdfører nesten på mitt pass og flere høres inne i skogen. Avstår derfor denne også.

Dagen avsluttes med viltparade.