Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jakthelgen i Sverige 2009 – JaktAsle Bloggen

Jakthelgen i Sverige 2009

Selv om forrige innlegg ble skrevet på mobil og hvor inntrykkene var sterke er det fortsatt slik at man føler seg litt lurt. Ikke at jeg har vært med på drevjakt på dovhjort og villsvin før, men dette kunne vel ikke være beste måte. En mann med to hunder, en blandingshund som fant et dyr og vekk ble den og en terrier som gikk i beina på drivern. INGEN dov eller gris kom frem, kun to kronhjort og to rådyr i løpet av to dager. At det ble skutt i andre jaktlag omkring gjorde ikke humøret bedre. Noen av postene ble også plassert utenfor drevet, eller bak andre poster – særlig siste post på drevene ble plassert noe tilfeldig. Jaktsvenne burde vel være klar over at det kom 8 stk for å jakte denne helgen og lagt opp planene på forhånd.

Det som slår meg mest nå i ettertid er at vakjakten også var meget dårlig. Kun gris på 3 av 8 åtler første kveld, på 1 av 8 andre kveld og ingen siste kvelden. Historier om over 40 griser på en åtel i løpet av en natt og vanlig med grupper på 10-15 griser passer ikke helt inn. Morsomt med jakthistorier (skrøner) men ikke når de brukes som salgsargumenter.

Behandlingen av felt vilt var også under enhver kritikk, både en dovhjort og et rådyr lå over 4 timer før den ble vommet. Jeg valgte å la rådyret være igjen i Sverige, doven er tatt med til Norge siden den etter et par dager henging verken luktet vondt eller så uspiselig ut.

Jakten på den gode jakten fortsetter altså. Best sikret er man på eget terreng med egen hund, da styrer man jakten selv. Men drevjakt på dov og villsvin er fortsatt en drøm, dermed er vel heller ikke siste skuffelse overstått!!

Bilder av gris og dov følger her. Galten hadde ca 3,5 cm tenner på utsiden, som betyr ca 10-11 cm i totallengde. Tøft trofee, bare synd det ikke ble flere griser på oss. Vekt på dov var 47 kilo passat uten hode og 95 kilo på galten passat.

5 kommentarer til «Jakthelgen i Sverige 2009»

  1. Det var välldigt vad man skriver en massa skit om jakten, då det varken kan eller har tillgång av jaktterräng skjälva, och emil den stora grisen som du trodde var en årsgris var väl inte svår att skjuta? prata mera om sådan jakt som du förstår dig på i stället

  2. joda vi har jaktterreng selv men det er ikke vildsvin og dovhjort i norge, derfor disse utfluktene til sverige. må vel innrømme at gris har jeg liten erfaring med. men alle kan vel innrømme at den drivjakta ikke var bra.for drivjakt har vi gjort og gjør hver eneste helg så det er noe vi kan. skuffelsen har lagt seg og turen er glemt. lykke til videre

Det er stengt for kommentarer.