Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jaktkort i boks – JaktAsle Bloggen

Jaktkort i boks

Nå faller bitene på plass for jakten i Finland, kun en liten ting igjen för rådyrjakt med kule – skytepröven. Burde gå greit, da kravet er 4 skudd i löpet av 90 sekunder innenfor en 17 cm sirkel på 75 meter og det er lov med anlegg. Kart over område studeres for det må spanes litt mer, men det gjöres best med gevär på skuldern. Grunnet «fersk» og liten rådyrbestand (også usikkerhet etter årets harde vinter) er det kun åpnet for killinger og smaldyr, samt en bukk til drevjakten. Fordelingen synes jeg er merkelig for en stamme man önsker skal vokse, synes avskytning av små bukker er bedre enn smaldyr. Også vanskelig i drev å skille mellom smaldyr og geit som har satt igjen killingen. Smaldyr og kviger har jeg vel tidligere uttalt meg om, og synes dette er en håplös kategori ifht jaktkvoter. Men her bestemmer jaktmöte.. Må vel forsöke argumentere for mitt syn neste år!!
Ellers er det dårlig med jakt hos Jaktboss. Store nedbörsmengder klarer tydligvis å stagge jaktlysten – resultatet ville nok uansett blitt det samme. Nye tak blir det vel i helgen da jeg ser det meldes tildels strålende vär. Lykke til.
Innlegg uten bilder, tja det er mulig det også. Håper å komme sterkere tilbake, spesielt med tanke på at det er under en måned igjen til Skåne skal besökes igjen…..

4 kommentarer til «Jaktkort i boks»

  1. teit finsk regel om hastighet på serien, poenget må jo være å vise at børsa treffer der ein sikter… Ellers enig med jaktasle om smaldyr, håpløst når stammen skal økes…

Det er stengt for kommentarer.