Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dag 2 – JaktAsle Bloggen

Dag 2

Hjemme igjen etter en begivenhetsrik helg, også dag 2 fikk jeg felt en dov. En hind på 150m+, heldigvis stoppet den og jeg lå med godt stød. Flott treff litt høyt i bogen. Doven gikk kanskje 30 meter før bakbeina gav etter, en hund kastet seg over og det var slutt. Hadde fint sikte og den tegnet bra, derfor kun et skudd.

Den kom sammen med en annen hind, som stoppet opp og kunne fått en kule – men regel på et dyr pr mann pr såt ble på et forbilledlig sett fulgt av alle skyttere. Alle de tre andre fikk også skutt i dagens første drev, to kalver og en hind. Og alle disse hadde også mulighet for å skyte flere. Det var 4 skudd og 4 dyr i tilhengern. Emil sin kalv ligger underst og syns ikke.
De tre siste drevene for dagen ikke så bra, men vi så tilsammen minst 8 forskjellige rådyr. Tydelig at det var et par områder som var meget bra, mens andre steder var doven fraværende. En oppsummering under rydding av hytta viste at det var sett nær 20 forskjellige dyr, fordelt på 1 hare, 2 elg, 8 kronhjorter, 9 rådyr + mellom 25-30 dov. Antall dov usikkert da det i drevet kom et stort antall dyr til to av postene.

Alt i alt en svært så vellykket jakthelg, og det håpes på reprise 2011. Egen jaktlykke fortsetter med to fellinger. Bevegelige mål må øves på, og bilbanen må settes opp med villsvinfigur nå med 45 dager igjen til Ungarn. Kan ikke havne midt i magen, selv om dyra kommer i fart.
I dagens andre drev kom hunden med to rådyr og gav seg rett forran posten, rådyra stoppet opp og oppholdt seg resten av tiden på en liten ås kanskje 150m framfor meg. Det ble endel bilder, både utenfor og gjennom kikkerten. Sistnevnte ikke lett.
Til slutt takk til disse to hundene og drevkarlen. Super jobb alle sammen.

3 kommentarer til «Dag 2»

  1. det var ei fantastisk helg. bortimot det artigste jeg har vært med på. bra med dyr. folk og hunder som gjorde jobben sin bra. får håpe kjøttet smaker like godt som opplevelsen

Det er stengt for kommentarer.