Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Mauser M03 – JaktAsle Bloggen

Mauser M03

Idag tror jeg at jeg gjorde noe dumt….. Dro innom en butikk og kjente litt på en Mauser M03 Extreme med flutet løp i kaliber 30-06. Hvilket herlig våpen, balanse, avtrekk, sluttstykke og utseende var superb. Med muligheter for kaliberbytte på 2 minutter trenger man ikke flere kulevåpen. Prisen derimot er en annen historie.
Var også Blaser i butikken, og kunststokken der er noe helt annet. Mausern gir et solid inntrykk, mens Blasern ligner et luftgevær. Mausern er noe tyngere, noe som bare er en fordel ved grovere kaliber, ifht bæring har det ingen praktisk betydning.
Med trestokk blir Blaser bedre, men rettrekker er ikke noe for meg. Trodde heller ikke flutet løp var det, men Mausern ble enda tøffere med det. Rett og slett et herlig gevær, må en liten runde i tenkeboksen – men prisen blir nok sannsynligvis for stiv. Antar at jeg heller ikke mottar den i gave når jeg fyller år.

Nå er det kun litt over 3 uker til årets første vakjakt på vildsvin. Mye snø har nok ført til at store sultne galter søker mot åtlen jeg skal bruke noen sene kveldstimer i februar. Håper på en kald spennende aften, hvor gamle gode M98 bryter stillheten…….

Forresten en annen hyggelig overraskelse i butikken, selger var særdeles kunnskapsrik og serviceinnstilt og vil nok stå øverst på listen uansettt når jeg skal kjøpe mitt neste våpen. Reduserte jo ikke kjøpslysten det heller.

5 kommentarer til «Mauser M03»

  1. D e bare å handle Asle! Har du lyst(råd) har du lov…;) Hadde vært artig å fått prøve Sauer 202 outback au, eller jaktmatch..

  2. Lyst men ikke råd.. ble for dyrt denne gang. Må se litt på "orginale" M03 som koster 10' mindre. Sauer 202 har ikke samme mulighete for bytte av kaliber og kan ikke fraktes i korte kofferter. Men Sauern er veldig fin.

  3. bytte av løp/ kaliber e bare nokke fordømt jåleri. har du kal 6,5 eller 7,62 duger d t alt som normalt jaktast i norden… d e bare et salgstriks for å få overbetalte revisorer t å betale overpris for nye børser…

  4. Haha!! Eg hadde nok godt for ein Browning X-Bolt skulle eg hatt ny børse idag. Meir fornuftig pris au på den, men det må være lov og drømme….

  5. Alt med jakten er sort sett jåleri, särlig om man ikke har det selv. "Merke"klär, radio, kikkerter, gps, steikepanner, sittesekker osv kan jåles til. Litt unödvendig å kjöpe dyrt gevär selvsagt, klarer seg fint med en til en tusenlapp. Men geväret er tross alt det som gjör at man er jeger!!!

Det er stengt for kommentarer.