Felthare

Egentlig var dette en hviledag for Albin etter jaktturen igår og en lang luftetur på kvelden. Men når telefonen ringer og noen rapporterer om at det sitter en hare på en närliggende åker blir det på med jaktklär.

Vi går over en åker hvor det har gått kuer store deler av sommern, her er det selvsagt mye godsaker både å spise og rulle seg i. Det ordner seg på et vis og jeg ser haren hoppe av åkern og inn i skogen. Albin suser litt omkring uten å få lukt. Men så kommer han over sporet og setter i vei. Losen er igang. Ikke mange meter för det stopper på en vei dessverre. Jeg blir med til tapet og det blir fart igjen. Over flere åkre mellom noen hus, nesten innpå tunet mitt. Der blir det igjen vanskelig med mye veier og mange hus.

Sånn ser det ut i Basemap. Ikke lett å få sving på en felthare omkring husene…

Ellers er det kjöpt inn mer röde klär til elgjakta. Ny röd hatt (liker nemlig ikke lue) og en Pinewood hundförer vest. Mange og ivrige jegere krever at man er godt synlig!!

3 kommentarer til «Felthare»

  1. Blir nok mest hare. Grensen er 28 cm for drivende hund på rådyr i Finland. Over det bare stöthund – dessverre.

  2. Det är alltid nyttigt att valpar får nosa på vilt tidigt. Hon fick ju nosa på bock den 16 aug, (se tid inlägg).
    Har lagt in bild på spåret vilket jag glömde

Det er stengt for kommentarer.