Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Perfekt jaktvär – JaktAsle Bloggen

Perfekt jaktvär

Ja idag må det ha värt tilnärmet perfekt jaktvär. Var masse god lukt i skogen for Albin. Litt frost på bakken og tilnärmet vindstille. Litt kranglete start ta Astron ikke vil ta inn hunden. Albin er imidlertid i full gang og det er godfot med tilhörende söking. Bytter batteri på Astron og midt i dette hörer jeg noe kommer i skogen, heldigvis var det Albin som kom fra en uventet retning.

Etter batteribytte er Astron good to go. På det gamle jorde er det veldig god fot og Albin er ivrig. Inn i en tett granskog og enda mer bjeffing. Litt merkelig lyd på han, närmest vakthund bjeff og jeg frykter at en annen jeger og hund er i närheten. Går derfor i lange steg mot Albin. Han vinkler tilbake og full fart med bjeffing. Opp på en höyde igjen og full fart. Et par klynkelyder gjör at jeg mistenker det er mårdhund og setter derfor opp farten mot Albin igjen. Det drar imidlertid avgårde og hele tiden med litt merkelig losmål. Det går på en vei, og av igjen uten at Albin mister sporet. Ja faktisk to veier går det over uten at Albin mister sporet (den ene er ikke på Gps-kartet!). Ikke mye trafikk på disse veiene men tviler på at dette er hare.

Det fortsetter på samme vis. Litt kronglete vei fremover, Albin har noen små stopp og sirkler. Kommer videre og videre. Etter 30 minutter er det stopp. Da vender Albin snuten på bakspor. Undersökelser på veiene gir ingen svar. Trodde kanskje mårdhunden ville stoppet, men ? Rev finnes det vel også…

Astron bilde. Los i gul farge (2,9 km 31 minutter). Blå krussedull ved nytt startpunkt, förste start överst i venstre hjörne.

Forsöker en annen plass også. Igjen er det såpass god lukt at Albin bjeffer. Eneste jeg sikkert konstaterer er en fugl som flyger opp og da med skikkelig hyl fra Albin som fölge. Gode forhold gjorde at Albin var särs aktiv i söket idag og jaktlysten virket solid. Godt å se.

Under en periode når jeg ventet på Albin tok jeg bilder av en stor fin tresopp.

2 kommentarer til «Perfekt jaktvär»

  1. Bara man får vara ute med sin hund och höra den jobba är härligt. Imorgon skall vi ut och släppa Ayla även att jag är rätt förskyld. Hoppas nu vi hittar rådjur som knappt finns. Inte älg en gång till.
    Vilken härlig röd trädsvamp.

  2. Jag trodde inte att det fanns mårdhund i Norge…men de är ju på väg in här också…men jag har då aldrig sett någon. Härlig färg på den där trädsvampen!

Det er stengt for kommentarer.