Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dovjakt helga – JaktAsle Bloggen

Dovjakt helga

Da var man tilbake fra en flott jakthelg i Sverige. Startet flott med at samme hunder fra i fjor var med, denne gangen med sin gamle «husse» også. I tillegg tre stk personer som organiserte utkjøring til poster og delvis drevkarer. Første såt var det sett 10-12 dov tidlig på morgen. Jeg trakk fjorårets superpost og hadde store forventninger. Det gikk ikke lenge før det ble fart i såten og snart smalt det fra Jaktboss, som meldt bom på kalv straks etter! Hundene kom tilbake bak meg og etter litt kløing bak øret opp i såten igjen. Den kom ikke langt før den startet ny los, denne gangen rett ut mot meg. Hind kalv og jo en bukk! Bra fart over jordet og mener jeg holdt litt forran når første skudd gikk. Spissbukken gikk over i dovhopp på stive ben. Nytt siktepunkt såvidt i fremkant, PANG og doven gikk i bakken.

Når hundene kom tilbake og beit litt i den var den halveis oppe. Gikk derfor bort og stakk den. Hundene fant etterhvert tilbake i rett såt og straks etter kom hind med to kalver forbi Jaktboss. Deretter bak ryggen min og stoppet i et granholt. Kunne skutt men et dyr pr mann pr såt regelen gjorde at jeg forsøkte filme. Filmen ble så dårlig, mye pga lysforholdene. Såten ble etterhvert avblåst og jeg kunne frem og beundre trofeet igjen !!! Dov

Vel kanskje ikke største trofeet men min første dov med gevir. Dro den til veien og snudde den. Mente jeg så inngangen langt fremme og var fornøyd med skuddet. I slaktboden senere på dagen var fasiten at et skudd hadde bommet og et skudd satt i ryggen midt i dyret! Dvs indrefile var litt skuddskadd, ikkje bra. Det jeg trodde var inngang var nok delvis størknet blod etter jeg stakk den.
Neste såt ble fjorårets store suksess og jeg fikk ny superpost. Her var det imidlertid helt tomt for dov, kun en hare ble jagd ut.
Siste såt for dagen ble rundt skibakken. Der ble det opptak direkt like innefor meg, dyra gikk bak Jaktboss og det var full spenning. Snart smalt det fra Jaktboss og hind var påskutt. Dyret ble etterhvert funnet og bra treff konstatert. Ikke dumt å plystre så dem stopper. Dovene var i bevegelse og ble observert på vei både mot meg og Emil. Snart smalt det fra Emil, men dyret ble ikke på plass. Det ble omorganisering da det tok litt iveg. Heldigvis hadde en drevkar sett doven svime rundt et hus med hunden i hasene. Den ble funnet nærme en elv i sivet og lidelsen ble avsluttet med en kule og en slug fra drevkaren. Emil hadde kommet vel langt bak. Første dag var da over og vi var godt fornøyde med 3 dov i slakthuset.
Dag to og nye forhåpninger. Første såt ble det uttak av kronvilt. Hørte det tok avsted med et brak. Kort etter melder Jaktboss om stor kronhjort som har passert ca 1,5 km unna. En hind og kalv sniker seg ut tilsiden forbi Ottar som har fått antatt beste post. Mer skjer ikke. Neste såt er også tom!
Turen går igjen til skibakken hvor dyr er observert tidligere på dagen. Jaktboss sutrer over posttrekningen igjen når han blir postert på en bakpost. Vi ser to dov rett innenfor posten til Emil og det er med gode forhåpninger man setter seg på plass. Det blir uttak direkt når hundene slippes, men dovene løper rundt i et tett granholt. Drevgubben går inn og forsøker få dem igang, og snart melder Jaktboss om fullskovel på passet. Disse er fredet!.
Hundene nærmer seg resten av postrekken og det blir fart igjen. Ottar melder om dyr på vei mot meg, som sitter i helspenn. De snur dessverre før jeg ser dem og etter noen strakser smeller det fra Jaktboss. Hind er skutt og ligger. Tre drevkarer og to hunder fortsetter i såten og det er dyr. Særlig for dem to uten hunder har problemer med å få frem dyra. Emil får se en hind men rekker ikke skyte, en tre-fire andre forsvinnner opp i røyk.
På vei tilbake mot fallet ser vi også fullskovlen som har lagt seg ned mellom noe enebærbusker, kanskje 60 meter fra veien. Den ligger å ser på oss, inntil den skjønner vi har sett den. Da jumper den litt inn i skogen. Undrer på om den ikke er vokst opp i hegn gitt? Når vi får dratt opp hinden som har kastet seg utfor en bakke etter hunden kom å rusket litt i den blir det ikke mer jakt.
Oppsummert. 4 dov på 4 mann på to dager. Jeg så 6 ulike dover. Totalt så vi nok litt over 20 dovhjort og 3 kronvilt, pluss en rev og en tiur. Ikke like bra med observasjoner som i fjor, men noen såter var meget bra. Dessverre litt dårlig skyting på løpende vilt, burde nok øves mer på. Meget hyggelig vertskap, excelente hunder og drevgubber. Bukken veide 37, hindene 33, 29 og 27 kilo (mulig det er noen feil her!).

3 kommentarer til «Dovjakt helga»

Det er stengt for kommentarer.