Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hjerte i halsen – JaktAsle Bloggen

Hjerte i halsen

Sliter litt med å få Jaktasle-2 til å fungere. Er et Scoutguard SG550 kamera, som skal sende MMS når det tar bilder. Ikke så veldig tålig for snö og kaldt vär, da det sluttet helt å fungere. Nå ser det dårlig ut ifht å sende MMS, men tar bilder.

Tur ut får å plassere det på ny plass, med en isboks som skydd. Albin ble med for litt trim og det ble trim. Först fant han elgspor han tok iveg etter. Tilbake igjen og med litt smålosing på returen også! Syntes jeg så noe hvit, men etter å sjekket så var det nok et spökelse:)

100 meter lengre ned langs en vei var det ferske harespor, veldig ferske. Albin gir på for fult og det tar avsted. Står ganske så bra föler jeg og spenningen er på topp. Det tar over 500 meter avgårde för det snur, men neiiiii Albin står ved vannkanten. Haren har nok hoppet over isen til neste halvöy. Krysser fingre og mer til for at han gir seg. Dengang ei og Astron taler sitt tydelige språk, Albin er ute på isen.

Hjertet i halsen, men han er snart på andre siden. Fölger langs vannkanten på andre siden og ut på enden. Der fortsetter det ut på isen igjen. Står jo på «uttaket» og bra ifht hvor det går men nervene er tynnslitte. Albin såser litt rundt der på odden og jeg går ned til vannkanten. Ser han på isen og frykter det värste.

Det blir etterhvert dödtap (heldigvis) og han kommer tilbake. Jeg har glemt alt om jakten på haren og kun fryktet for at Albin skulle gå igjennom isen. Deilig når han endelig er tilbake på rett side.

Får hengt opp kameraet på grei plass, Albin er ivrig sökende og snart ny «los». Synes sporene etter reven ser gamle ut men Albin fortsetter langs vannkanten igjen. En lang tur, men snart retur. Tilbake igjen söker han ut og tar avgårde på morgenes elgspor. Loser ikke og stopper når han kommer til en kanal. Der suser han omkring.

Blir å hente han for å avslutte dagen. Når jeg närmer meg hörer jeg spredte bjeff. Stålos på elgen? Neida, når jeg kommer frem leter han på harefot. Masser av spor i granplantering. Men vi må hjem og nå er det på med bånd og hjemover.

Albin viste voldsom jaktlyst idag. Harelosen over isene var ca 40 minutter (gul), med litt fratrekk i begge ender blir det ihvertfall en halvtimes fin los. Lilla rundt der han var etter revespor og  blått der han fikk harefot. Totalt löp han 15 km idag. Ble ikke så liten tur likevel!!!

En kommentar til «Hjerte i halsen»

  1. Ohh….förstår att hjärtat var i halsgropen. Isarna är förrädiska nu. Vi har små bäckar som kan frysa. Nu har vi ingen snö och inte så kallt så ännu behöver jag inte vara orolig.
    Trevligt att du lägger ut spåret från Astron. Kul att kolla.

Det er stengt for kommentarer.