Fantastiske Albin

Som overskriften sier, meget fornöyd med Albin idag. Först var det et forsök etter en hare, men der fant vi ikke noe spor i det hele tatt. Trodde en kald klar natt skulle fört til mye spor men nei.

Derfor gikk turen til et sikkert sted. Både hare og rådyr er det i det området. Albin startet direkt, men gikk en stund för han fant ut av hvor rådyrene var (ser jo dem röde rundene han hadde (20 minutter) för det blir gul farge og jeg regner som los). Litt vel mye los för jeg kan si losen var igang, men det er tilgitt.

Etter start gikk det 82 minutter (gul som vanlig) för han gav opp. 82 minutter i 15 cm snö og 15 minusgrader. Ikke helt bra at han sto på så lenge kanskje, og hadde ondt når han kom tilbake. Store snöballer under föttene, som gjorde at alle tär sprikte og det blödde litt. Ble båret tilbake i bilen.

Losen var tidvis fantastisk og beste av alt, jeg sto midt i!! Blå fargeklimp! Den var aldri mer enn 400 meter unna og det gikk mye frem og tilbake på et lite område. BT ble derfor flyttet etter ca en halvtime los. Gikk inn der jeg har lagt litt lilla farge. Og da byttet rådyra område. Det gjorde dem ved å gå på 100 meters hold fra meg, som sto der med hagla i hånda og bare kunne nyte synet av en geit med to kid….. De spankulerte fint og rolig over en liten vei og inn vidre inn i skogen.

BT i bilen og tilbake til utgangspunktet sitt. Rådyra hadde nå antatt rute og jeg sto bare å ventet på at det skulle smelle. Men det snudde igjen og ringet nå mellom oss. Etterhvert ble Albin stille og jeg gikk närmere. Albin fulgte spora sine tilbake. Fant hvor rådyra stakk ut (rosa farge) men vi gav oss. Albin hadde absolutt fått nok.

At Albin holdt på så lenge med under dagens forhold er fantastisk. Jeg er imponert. Mulig det blir innkjöp av kombi eller drilling för höstens jakter! Tja ellers var losen 6,1 km lang og snittfart på 4 km/t.

4 kommentarer til «Fantastiske Albin»

  1. Grattis till ett härligt drev. Då blir det jaktprov till hösten eller hur?? Vad duktig han är!! Det var ju ganska svåra förhållanden och han höll i så länge.

  2. takk. vet ikke om det blir noe drevprov, men skulle jo värt kul å forsöke. tror det blir utstilling til vår/sommer ihvertfall. så litt övning på lydnad:)

  3. Det skall bli spännande med utställning. Tänk på att höra med någon som kan trimma basset. De skall se ut på ett spec sätt. Viktigt innan utstllning. Jo trimma kan jag. Håller på med chilli , kompisens tax. Började med henne igår, 3 tim och får göra klart imorgon. Tjock päls och tycker inte alls om att bli trimmad Jag skall med valparna den 11 mars. Men prova på drevprov. Albin verkar lovande.

Det er stengt for kommentarer.