Rådyrlos

-7 grader, snöföre og nesten vindstille (3ms kanskje).

Droppet elgjakta idag til fordel for tur med Albin. Er jo bare kalv som får skytes, og det virker som det ikke finns flere på Öja. Bra sporsnö også, så da ganske så lett å se at det er dårlig med elgkalver.

Satset på hare idag og dro til «Valpen». Der var det ikke noe harespor å se langs veien, kun store rådyrspor. Slapp ikke Albin på spora, men to vanlige ruten min. Albin sökte ut og det ble bra lyd. Det gikk först sörover, som er bra på en halvöy. Litt urolig for at det skulle ta over et smalt sund, men snudde og kom tilbake langs vannet. Deretter rett avgårde, nesten 4 kilometer i luftlinje fra startstedet.

Ble derfor litt bilkjöring, som sjelden lykkes. Först stoppet jeg på et sted det hadde gått over, för jeg konstaterte at Albin var på ny halvöy. Men hvor skal man poste når helt ukjent sted!!! Ble til en av de flere små forhöyningene. Det snudde i enden av halvöya og spenningen steg. Men nei, det fölger samme spor tilbake. Blir for sen til der det er gått over minst 2 rådyr, og satser på neste veikrysning de kom fra. Albin mister dessverre tråden like för der jeg så spora. Han surrer litt frem og tilbake, er ute på enden av halvöya igjen men finner ikke ut av det.

Plukker han opp og da er han blodig! Men har nok kun värt et lite rift på innsiden av låret. Frisk og rask, selv om det er litt tendenser til ising i pelsen. Elgjegerne har dessverre bestemt seg for å gå igjennom såten rådyra forsvant inn i, derfor gir vi oss.

Lostiden var ca 65 minutter, med en snittfart på 8. Garminbilde

Begynner å mistenke at Albin har litt stor fart for at rådyra skal ringe bra. Men samtidig ble han observert på en uautorisert tur forrige uke og da gikk rådyra bare å trippet en hundre meter forran.

Usikker på harebestanden også, siden det ikke fanns spor der vi var idag. Men rådyr og rev finns det jo.