Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bukkejakt i Polen – del2 – JaktAsle Bloggen

Bukkejakt i Polen – del2

Har iløpet av dagen fått hentet mitt eget gevær, dusjet og nå i egne klær. Egen håndkikkert også, godt siden jeg aldri fikk bra fokus i kikkerten til guiden.

Andre kveld
Blir mye kjøring denne kvelden da guide 2 ikke er med. Rastløs guide også, som ikke venter noe særlig dersom bukken dukker ned i gresset igjen. Har vel litt med at det er så mye bukker å velge i. Ser en bra bukk nær veien og jeg går ut. Anlegg mot bilen og lar derfor skuddet gå selv om jeg kun ser 4-5 cm av ryggen. PANG. Bukken blir borte for straks å sprette avgårde. Den løper over veien vi står på og videre inn i enda høyere gress og er borte. På veien synes intet blod, men guiden sier han får noen til å sjekke med hund – hörer ikke noe mer. Vi kjører videre.

Ser rådyr og bukker flere ganger men blir aldri noe ordnings på de forsökene vi gjör for å komme innpå .

Neste sjanse ser vi flere rådyr på langt hold. Jeg går alene rett mot dem i gresset. Stopper på ca 150 meter. Bukken som er pekt ut begynner å bevege seg mot meg. Bare å vente til det er litt åpning mellom gresset. Tar tid, men spennende å følge med bukken i siktet. Akkurat passe god vind rett fra bukken. Kommer en ok åpning og PANG. Bukken blir borte for straks å dukke opp, synes den går noe vinglete og forsøker derfor avslutte med skudd mot nakken (eneste jeg ser pga høyt gress). PANG men da setter den full speed og forlater åkern i høye hopp sammen med en flokk andre rådyr. Hva skjedde??? Må ha vært over igjen og tanken på hard behandling på flyplassen melder seg. Humøret heller ikke bra, skal jo ikke skje det her.

Blir et forsøk til denne kvelden. Ser fire rådyr og sniker inn til ca 120 meter. En ok bukk, tre geiter (mulig en minibukk). Tross god skytestilling får jeg aldri følelsen og velger derfor å avstå. Guiden er ikke helt nøyd med det men men. Blir retur til rommet.

Vi er invitert hjem til han som kjørte meg til flyplassen, og det blir derfor en kort tur dit. Serveres en type suppe, mye pepper i. Whiskey og en hamburgere laget av råbukkene jeg skjøt på morgen og gris. Smaker veldig bra. Men pga kl 04 dagen etterpå er vi kun en kort stund.

Andre morgen
Ikke noe god natt, våknet kl 02 og grublet lenge over skytingen min. Bestemte meg for å teste dersom det blir mer bom. Hentes kl 04 og andre guiden er med, bra da blir det mer til fots. Forsøker tidlig å snike inn på 4-5 rådyr men de merker oss og stikker. Et par tilfeller hvor han vil ha meg ut på av bilen og skyte fra veien går dårlig da de stikker når dørene åpnes heldigvis.

Etterhvert er vi igjen til fots. Kommer ut til et sted hvor en liten bukk hopper raskt fra åkern over veien og inn i skogen. Fortsatt står to geiter og en bukk igjen, bukken er godkjent. Høyt gress som vanlig og jeg beveger meg til nærmeste gigantiske eik. Blir å vente til åpning i gresset. Snart står den bra og PANG. Ruser knappe 40 meter før den faller død om. Deilig når det går bra etter missene i går.

Kort pause før vi kommer til neste plass vi starter snike avgårde. Ser litt rådyr her og der, ingen skytbare. En liten spissbukk stopper på 40 meter ser på oss lenge før den hopper avgårde og skjeller oss ut.

Ser en geit og bukk lengre unna. Blir en tur igjennom krattskog før vi er på hold. Står med ræva til men etterhvert snur den og PANG. Rett ned i smellen. Sövnen var dårlig denne natten og det merkes. Både jeg og Seb slitne og med to bukker så drar vi tilbake, kl halv sju. Glemte å ta bilder på siste bukken også!! Hardt å väre jeger på disse markene. På returen ser vi minst et par skytbare bukker, men vi vil tilbake.

Resten av dagen går med til å sove, samt en liten spasertur i sommerväret. Kl 18 er det igjen jakt:)