Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bukkejakt i Polen – del3 – JaktAsle Bloggen

Bukkejakt i Polen – del3

Siste kveld
Klokken blir 18 og vi möter guiden. Han tar det ganske så rolig idag, först kjörer vi til et område hvor han har sett en spesiell bukk, med 3 horn.

Sniker omkring der litt uten å finne den. Varmt er det også idag. Ser en rev når vi skal sette oss i bilen. Den kommer löpende og stopper ikke för inn i buskene.

Blir litt spasering etterhvert, langs en toglinje. Ser tre fire rådyrkadaver, samt et revehi. Der var det opptatt og det lukter rev. Midt i alt hopper plutselig en bukk og en geit opp av åkern og avgårde. Ikke sett noe för de er på beina. Stopper i kanten, men forsvinner raskt.

På vei til nytt sted og vi ser bukk på andre siden av stor åker. Fin fin bukk iflg guiden, og jeg spör om avstanden. Tja ca 300 meter…. Alle skjönner at det ikke går og vi drar videre, da det er umulig å snike innpå der dem står.

Etterhvert sniker vi gjennom större skogparti. Når vi närmer oss en stor åker ber guiden oss väre forsiktige og fölge med. Straks etter hopper en geit over veien på 20 meter. Flere dyr utpå engen, en av dem en ok bukk. Vinden ikke optimal og et par dyr mellom oss og bukken.

Kommer deretter en bukk til fra andre siden. Må snike litt närmere rett ut på åkern, da hopper det en kronhjort (tror den blir kron ihvertfall) avgårde. Blir mörkt og jeg får aldri noe bra mulighet. Når vi fortsetter langs åkerkanten ser vi hjorten igjen. Står helt til vi er på 30 meter för den stikker. Kvelden avsluttes da det blir mörkt, uten noe skyting denne kvelden.

Siste morgen
Pga lang hjemreise velger Seb en sovmorgen. En god ide da vi ikke er hjemme för kl 1 i natt.

Mestedels til fots idag. Etter kort tid ser vi en bukk, men for ung iflg guiden. Straks etter ser vi en rev på 60 meter. Opp med skytestokken og PANG! reven ligger död. Et godkjent skudd på hannreven som veier ca 6 kg.

Ser etterhvert mye rådyr denne dagen, men mye geit og småbukker. Moro å snike rundt i slike marker når det er dyr overalt. To småbukker jager hverandre litt omkring.

Kommer etterhvert til ut gjennom skogsholtet til en større åker. Der går det to geiter …. og en bukk. Bukken er delvis bak et tre der ute, så bare å avvente litt. Etterhvert beveger de seg, og det rett vei. Det er kjørt litt frem og tilbake et sted og der er gresset lavere. Venter til dem kommer, først geit og så bukken. PANG! Rett ned i smellen. Guiden er fornøyd. Vi tar noen steg og ser da ny bukk på en åker 400 meter borte. Vi bestemmer oss for å prøve komme nærmere.

Ikke mer enn 10 meter før vi hører det rasler og vi snur oss. Bukken reiser seg igjen! og går 20 meter før den legger seg. Shit… Vi går litt rundt så vinden blir bra og inn på 30 meter. Bukken ligger med hode hevet, men bare gevir synes. Blir å vente, andre guiden kommer til også. Snart reiser bukken seg igjen, og PANG et skudd i nakken og det er over.

 Merkelig den ville opp å gå igjen. Dette er utgangen og inngang er litt lengre bak!

Bukken på bilen og vi fortsetter. Siste bukk ser vi på ganske langt hold fra bilen. Ut til fots og snike iveg. Ganske lett å bevege seg lydløst på jordvei, men de ser bra. Holder lav posisjon og er snart på fin avstand. Litt tid tar det før bukken står rett til. Høyt gress og kun 5 cm av ryggen synes. PANG! bukken rett ned i smellen – to geiter forlater stedet i fine hopp. Fremme med bukken ser vi at det har tatt høyt, litt for høyt. Stikker den og det er over. Inngangen er akkurat ved spissen på gresstrået som ligger på den.

Bukkene gjøres opp, guiden klarer å skjære litt i vomma. Idag ikke skytingen som ødelegger den! Vi anser oss ferdig og kl er snart 7. Her er bilde fra der jeg sto og skjøt siste bukken, gikk i overgangen mellom åkerne rett frem – ca 80 meter.

Skallene på to siste blir ikke kokt før avreise og vil ettersendes.

Tid for frokost, pakking, skriving av protokoll, betaling av tips til diverse og hjemreise. Mer om det, tips til andre reisene og oppsummering i siste innlegg fra turen.