Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Elg elg elg dobbel elg – JaktAsle Bloggen

Elg elg elg dobbel elg

Fin dag, lett regn, 7-8 grader og svak vind.

Startet bra trodde jeg med uttak på fint «rådyrsted». Viste seg på sporene å väre elg, Albin legger av etter en 7-8 minutter. Surrer litt för han kommer tilbake. Tester andre veien og nytt uttak. Sannsynligvis elg igjen, rett frem og Albin slipper etter 8-9 minutter. Forsterkninger kommer og Albin har da fot på noe. Stikker plutselig avgårde og håpet stiger, det blir rett frem i 12 minutter för han returnerer. Da blir det bytte av område, og ser nå i ettertid at Albin löp 15 kilometer på 2,11.

På nytt sted så finner han noe som lukter godt direkte. Suser omkring på en åker, i kanten mellom noen hus ut på åkern igjen. Kommer mot igjen med «los», stopper litt er forbi og nå avsted en liten 5 minutter sving för retur. Hmm harefot, rådyrfot???  Uansett ikke noe action.

BT vil vise litt skog og forteller hvor elgene ofte kan väre. Albin löfter nesa i sky, stikker avgårde og et skikkelig uttak fölger. Vi ser en liten tjur på 100 meter, börsa overleveres BT og jeg setter fart for om mulig ta Albin. Tydligvis flere elg, og Albin valgte dem……

Tar ikke så veldig avgårde, og snart snur det og vender tilbake. Vi hörer og ser det närmer seg. Snart ser vi ku og minst en kalv på 60 meter. Dette etter 23 minutter fantastisk ganglos på elg er det, men de merker oss og kaster tilbake. Nytt smart valg av meg som igjen spurter avgårde for å ta fast Albin. Gir opp etter snaue 300 meter, var näre men akk Albin er tydlig tilbake i form igjen….. Albin gir seg etter ytterligere 10 minutter. Klokker inn på 2,12 denne delen av turen og 11,5 km.

Totalt over 26 kilometer, men Albin er ok i beina. Jeg er fornöyd med spurten på 269 meter gjennom nytynnet skog på 1,35 min…..

Bilde av deler av ganglosen…. Deler av losen i gult, jeg er grå….

Hadde värt fint om han ga seg med elg, og i dag var det ihvertfall närme at jeg fikk tatt han på fersk gjerning.

2 kommentarer til «Elg elg elg dobbel elg»

  1. Hvis ikke jaktboss får lånt ei elgbikkje til elgjakta så stemmer jeg for at albin blir med, kult med los når man sitter på post. Emil

Det er stengt for kommentarer.