Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Elgfall – JaktAsle Bloggen

Elgfall

Årets elgjakthelg hos Jaktboss er ferdig, og det ble et elgfall. Skytt JaktAsle!!

Dag 1 startet med 0 grader og sluttet med 13. Trakk god post på første drevet og da gjør det lite med en 40 minutter spasertur for å komme på plass. Fin vind, fint vær. Siden Doris ennå er ung så ble det lånt en ukjent hund. Denne tar snart av sted fra drivern, som aner fred og ingen fare. Kort tid etter hører jeg velkjente knakelyder – elg på vei. Kommer bak posten i lett jogg gjennom granene. Får ikke identifisert dyret. Snart kommer bikkja Hunter i sporet. Følger til det er litt inn på naboen før retur til drivern. Det eneste som skjer mer i drevet er los på grevling…

Andre drev og ny godpost trekkes ut av hatten. Skjer imidlertid ikke noenting og dagen avsluttes med en elg-obs. Noe dårlig synes jeg.

Dag 2 med 0,4 grader varmere ved start. På dagens første drev er jeg som oftes hjelpedriver frem til meget god post midt i terrenget. Så også i dag, som igjen starter med grevlinglos. Ingen action før jeg er fremme med, for meg, drevoppgavenes slutt. Setter meg til og får på Jerven.

Snart hører jeg kjente lyder, elg på gang. Snart kommer de tilsyne på veg svakt mot meg. Stor ku konstateres i motlyset, og der en liten en. Finner bogen.. PANG! Litt forundret over at den ikke faller direkt. En pang til før den stopler nedover. Hmm har jeg truffet feil… Blir en smell til før elgen faller i en bekk/myr og ligger å kaller på moren. Kommunikasjon på radio og telefon, før jeg er helt fremme. Pipa i øye som beveger seg raskt, nytt forsøk og øye er i gang. Blir en i skallen.

Får beskjed om å ta ut selv og starter med friskt mot. Lenge siden og ikke lett alene. Snart kommer en hjelpende hånd og hunden. Får tatt ut av elgen, men bikkja vil ikke fortsette på nye eventyr og blir derfor med på posten i bånd. Drevet avsluttes delvis, og det skal drives åsen ned til meg igjen. Da ny elgobs, men det dyret blir borte  slik som bare ville dyr kan.

Flere som hører dyr i dette drevet, og kua er nok en sving tilbake. Bikkja tegner at det lukter og min gode hjelper hører noe som går. Blir hjem til slaktetårn etter hvert. Kalven viser seg å være en fjorårskalv – med vekttips mellom 68-75 kilo….

Siste drevet blir det los på hester og ikke mye annet. Helgen avsluttes med vafler.

Bilde, som muligens ikke er så fint pga en tannundersøkelse i felt…

 
NB! Albin ble hentet av BT i dag tidlig og fikk seg en tur. Rådyr ble sett og Albin holdt det gående i 40-45 minutter på det. Fikk ca 14 km i beina og godt at han får noen bra turer selv når jeg er ute på tur.

5 kommentarer til «Elgfall»

  1. minst grov bom av ham som hardnakka påsto at d ikkje va ein kalv… nå blir d kalvejakt framover… mvh jaktboss

Det er stengt for kommentarer.