Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vitsvans-helg 1 – JaktAsle Bloggen

Vitsvans-helg 1

Premiere for mindre kløvvilt med hund her i Finland på lørdag. Vitsvansjakt var overskriften, men også alt under.

Ble en dag i skjærgården. Vitsvansen trives godt i vannkanter i sivet og svømmer gjerne.

Jeg med en mindre gruppen 5 poster og en hundfører med taxen Simson. Får fin post første øya og det blir snart uttak. Moro med los og ganske nær.

Der kommer midt i alt et dyr, identifiseres til en råget og spares. Stor og fin var den, og hadde havnet på kamera dersom ikke batteriet tok slutt.

Taxen ikke helt nøyd med å bli stoppet. Og pga relativt liten øy bestemmer vi oss for å bytte, men da ser en post en vitsvans. Hunden tas til stedet og ny los som dessverre ender i vannkanten. En annen post også sett rågeten og han så ogs spener. Bra spart!!

Ny øy og litt mat før start. Poster deles, og før vi er kommet på plass er det observert vitsvans som lå 50 meter fra der vi satt å spiste!!! Full los og jeg står bra men mye busk. Miniring og hundfører ser enslig hind. Kommer straks til meg og stopper på maks 5 meter. Stor fin hind som spares av alle tre som ser den.

Ny øy og nå uten los. Blir noen småøyer/skjær deretter. Ikke helt troa men men. Midt i alt hører jeg visking på radio om dyr som kommer rett på Kenneth. PANG!!!

Bra skudd i stikkhullet og faller på plass og må berges. Flott bukk som var veldig feit. Store fettposer inni også.

Søndag var det fastlandet. Ble advart om løs tax men denne slo alt. En times los hvor det ble konkludert med at det gikk i lørdagens spor!!! Da hadde hundfører sin andre hund på stedet.

Bytter sted og jeg får bra post. Lite som skjer, en gubbe på sykkel kommer forbi og detetter hundfører. Ikke lenge etter noen bjeff, trolig på hare.

Tiden går og jeg har mistet troen da taxen midt i alt river igang. Flott los og ganske nær, men drar unna. PANG!! og igjen er det Kenneth som satt rett. Hjorten går drøye 100 meter med en 9,3 rett bak bogen i ren bredside. Utrolig hva de tåler.

Er et smaldyr også veldig feit og vekta stopper på 45 kg. En meget vellykket start på vitsvansjakta.

Idag ble jeg invitert ut med hagla to ganger, etter at bonden observerte mårdhunder under tresking av havre. Begge ganger har dem klart å snike seg unna før jeg kom.

4 kommentarer til «Vitsvans-helg 1»

    1. Ikke veid enda, men min tipping på fallet var 70. Men du kjenner jo til min historie med å tippe vekter:)

    1. Stoler ihvertfall ikke på Asle når det gjelder tipping, så det var godt det kom et kvalifisert svar….. men kjenner eg Asle rett, er det vekta som er feil hvis bukken ikke veier 70 kg….

Det er stengt for kommentarer.