Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php:14) in /customers/0/9/2/jaktasle.com/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Oppsummering 2017 – JaktAsle Bloggen

Oppsummering 2017

Året 2018 er godt i gang, startet på beste sett med jakt på nyttårsdagen. Vitsvans var hovedmålet, men manglende fremmøte fra vitsvansene gav rådyrjakt.

På sporet slapp vi en drever på 3,5 år og den gjorde en kjempejobb. Los i ca 1,5 time før en fjorårsbukk som hadde mista horna ble skutt av Janne. Tungt føre for hunden, men den jobbet meget bra.

Oppsummeringen av fjoråret da…

2017 startet tregt uten hund og lite jakt, men  den 5.3.2017 ble Conan født i Växsjø. Bloggadresse endret, nytt videokamera innkjøpt før jaktsesongen startet i mai.

Min første vårbukk og dårlig bisamjakt i mai. Juni fulgte opp med fantastisk jakt på vildsvin i Sverige (et av årets høydepunkter) med to felte vildsvin og en bom. Juli som vanlig stille på jaktfronten.

August nytt høydepunkt med mitt livs andre vildreinjakt. En uke på fjellet var herlig og fikk skutt ei simle og en bukk. En opplevelse som virkelig gav mersmak.

I september klarte jeg å bomme på en hare for Conan, og deretter fulgte en downperiode for han. Fikk skutt et rådyrkid på vakjakt og videokamera viste seg å fungere bra.

Oktober først med riktig godsjakt i Sverige, 19 ender, 1 dov og 1 gris. Samt en gris jeg kun fikk litt blod av, samt en helbom.

November mye jakt men lite resultat. Jaktboss og sønn på besøk, fikk skuddsjanser begge to. Jaktboss bom på rådyrkid og sønn avsto skudd på hare for Conan. Jeg skjøt min første finske and med kombien.

I desember ble det endelig haredot for Conan, samt at jeg og BT bommet på samme rådyr for Conan.

Antall dager med jakt ble nesten 90 og totalt 29 vilt (vildsvin x3, rådyr x2, rein x2, dov, hare og and x20). Dessverre 4 bomskudd og det trengs som alltid mer trening.

Conan har svingt mye i prestasjoner med dårlige dager, men også noen virkelig bra. Rekord på rådyr 45 minutter og jobbet på harelos i 100 minutter. Vanlige på rådyr er imidlertid kun 15, mens hare er minst halvtimen før han gir seg. Håper på stabilitet rundt timen på rådyr og litt mer på hare i 2018.

Samlebilde av årets suksessfulle dager…